Karşıyaka Liselilerin örnek dayanışması

İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı, mezunlar arasında iletişimi pekiştirmek için düzenlediği buluşmalardan birini geçtiğimiz hafta sonu Selçuk’ta gerçekleştirdi. 40, 50, 60 yıllık mezunlara plaketlerin sunulduğu gecede renkli ve coşkulu anlar yaşandı.

 

Yüz yılı aşkın mazisiyle İzmir’in köklü okulları arasında bulunan Karşıyaka Lisesi’nin mezunları ve öğretmenleri örnek bir dayanışma sergiliyor. 26 yıl önce kurulan İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı (İKLEV), lisede ve üniversitede okuyan öğrencilere burs vermeyi bir gelenek haline getirdi.

 

İKLEV’in, her yıl Kasım ayında düzenlemeyi geleneksel hale getirdiği bir diğer faaliyeti olan “Mezunlar Buluşması”, bu yıl da her yıl olduğu gibi yine Selçuk ilçesinin Pamucak mevkiinde bulunan Richmond Ephesus Otel’de gerçekleştirildi.

 

Gündüz programında Eğitimci ve Yazar Yücel İzmirli, Karşıyaka Lisesi ve İKLEV’in tarihi fotoğraflarıyla desteklenen, okulun geçmiş yıllarını ve unutulmaz öğretmenlerini de kapsayan aydınlatıcı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Program dahilinde ayrıca Karşıyaka Lisesi’nin 60., 50. ve 40. yıl mezunlarına birer hatıra plaketi takdim edildi.

 

İki yüze yakın katılımcıyla gerçekleştirilen mezunlar buluşmasının gece düzenlenen gala yemeğinde Karşıyaka Lisesi mezunu Nurzat Gecikmişler ve orkestrası, mezunlara ve öğretmenlere unutamayacakları bir konser sundu.

 

Karşıyaka Lisesi ve İzmir Marşı eşliğinde coşkulu kutlamalar yapıldı.

İKLEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. H. Semih Güneş, yaptığı konuşmada, vakfın her geçen yıl daha güçlü bir hale geldiğini kaydetti. Vakfın, okulun çok yakınında bir mülk edinerek bir irtibat merkezine kavuştuğunu ve bu yıl 26’sı Karşıyaka Lisesi’nde okuyan, 21’i de liseden mezun olan üniversiteli gençler olmak üzere toplam 47 öğrenciye burs verdiklerini anlattı.

 

Vakıf üyeleri, okul mezunları ve öğretmenler arasında çok güçlü bir dayanışma yaşandığını, toplanan bağışlarla eğitime katkı vermeye daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini vurgulayan Güneş, dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl yıkılan Karşıyaka Lisesi binasının ve kapalı spor salonunun en kısa sürede yapılması konusunu da yakından takip ettiklerinin altını çizdi.

 

Mezunlar buluşmasına katılan Karşıyaka Liseliler, seneye daha güçlü bir katılım sağlamaya söz vererek, otelden ayrıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni