Mondelez Türkiye Otizmli Çocukların Eğitimine Destek Oldu

Mondelēz International Türkiye, şirketin 10. yıldönümü kapsamında birçok etkinlik ve çalışmaya imza atıyor.  Bunlardan biri de Tohum Otizm Vakfı ile gerçekleştirdiği iş birliği oldu. Şirket, geçtiğimiz yıl, lezzetini yüzde 100 Alp sütünden alan dünyaca ünlü çikolata markası Milka’nın başlattığı İyilik Hareketi kapsamında, otizmli çocukların en önemli ihtiyaçlarından olan eğitim konusundaki desteğini şimdi de kapsamını artırarak devam ettiriyor.

 

Tohum Otizm Vakfı ile bu yıl da yeni bir iş birliği yapmaktan ve otizmli çocuklarının dünyasında fark yaratabilmekten duydukları mutluluğu ifade eden Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, “Her gün insanları gülümseten ürünler üreten bir şirket olarak ne mutlu ki şimdi de otizmli çocukları gülümsetmek amacıyla yanlarındayız. Tohum Otizm Vakfı’na verdiğimiz destek kapsamında otizmli çocukların 575 seans eğitim masrafını karşılıyor olmak bizler için çok kıymetli. Umuyoruz ki bu desteği gelenekselleştirerek önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğiz.” dedi.

 

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

Mondelez International Türkiye ile bir kez daha iş birliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Özgül Gürel de otizmli çocuklar için eğitimin önemine dikkat çekti: “Bugün doğan her 44 çocuktan 1’inin otizm tanısı aldığı tahmin ediliyor. Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, becerilerinde gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor. Otizmli çocukların tek çareleri olan eğitime kavuşmalarını sağlamak için eğitim burs fonumuza bir kez daha katkıda bulunan Mondelez International’a teşekkür ederiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni