Mühendislik öğrencilerinin eğitimine yönelik ERASMUS PLUS projesi etkinliği başarıyla tamamlandı

Türkiye’nin ERASMUS programı kapsamında en çok öğrenci alan ve gönderen üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi, paydaşı olduğu Avrupa Birliği ERASMUS Plus projesi etkinliklerine devam ediyor.

 

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi  (EBİLTEM- TTO) Müdür Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ile Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü ve Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar öncülüğündeki proje ekibi tarafından hazırlanan “Avrupa Birliği ERASMUS Plus Techsters: Tech Students, Entrepreneurial Routes” projesinin “Tech-Ster Çoğaltıcı ve Paydaş Etkinliği” gerçekleştirildi.

 

“Üniversiteler için yol haritası sunuldu”

Söz konusu projenin Ege Üniversitesinin girişimcilik ve yenilikçilik yaklaşımını destekleyen, Polonya Ulusal Ajansı tarafından da desteklenen bir proje olduğunu söyleyen Doç. Dr. Fırat Sarsar, “İki yıl süren proje kapsamında mühendislik ve teknoloji alanında eğitim gören öğrenciler ve eğitim veren akademisyenlere özel çıktılar geliştirildi. Projeye; 3 büyük küresel üniversite, 1 Kuluçka Merkezi ve eğitim konularında uzman 2 KOBİ katkı sağladı. Proje ile mühendislik ve teknoloji öğrencilerinin girişimcilik ve sosyal yetkinliklerini geliştirecek Eğitici Araç Kiti, akademisyenler için Eğitici Rehberi hazırlanırken üniversiteler için ise yol haritası sunuldu” dedi.

 

Çok katılımlı bir proje

Projede pek çok kurumun ortak çalıştığını söyleyen Doç. Dr. Sarsar, “Ege Üniversitesinin ortağı olduğu Avrupa Birliği ERASMUS Plus Projesi; Dokuz Eylül, Katip Çelebi, Demokrasi, Yaşar, Erzincan Binali Yıldırım, Bakırçay üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün yanı sıra girişimcilik ekosisteminden Teknopark ve Kuluçka Merkezlerinin de ortaklığı ile gerçekleşti. Eğitim boyunca oluşturulan çıktılar, öğretim elemanlarına tanıtıldı ve uygulama konularında rehberler açıklandı. Akademisyenlere, derslerinde uygulayabilecekleri etkili araçlar tanıtıldı. Eğitime katılan öğretim elemanları, bu eğitimlerin çok verimli olduğunu ve devamlılığının olmasının öğretimsel süreçlere çok katkı sağlayacağını belirttiler” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni