Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizi, üniversitemizde yüksek kalitede barınma hizmetine kavuşturduk”

 Rektör Budak ve senato üyeleri Ege Üniversitesi kampüsündeki KYK Yurt Kompleksini yerinde inceledi

 

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 105 yeni GSB yurt binasının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılışın ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve senato üyeleri, üniversite kampüsünde inşası tamamlanan KYK Yurt Kompleksini yerinde inceledi.

 

Üniversite öğrencilerine otel konforunda barınma hizmeti sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin ve ülkemizin geleceği gençlerimizin her zaman yanında olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması noktasında sürekli temas halindeyiz. Bu temaslar neticesinde üniversitemizde öğrencilerimizin barınma sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturduk. Öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alma noktasında temel ihtiyacı olan güvenlik, beslenme ve barınma sorunlarını devletimizin desteği ile sorun olmaktan çıkardık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı yapılan yeni yurt binalarımızın tamamı, öğrencilerimize adeta otel konforu sağlıyor. Bizler de Ege Üniversitesi üst yönetimi ve senato üyeleri olarak kampüsümüzde inşası tamamlanan KYK Yurt Kompleksini ziyaret ederek buradaki öğrencilerin kaldıkları yerleri, yataklarını, çalışma masalarını, tuvalet ve banyolarına kadar inceleyerek modern yapıdaki yurtlarımızı fiziken gördük. Bu modern yapıları öğrencilerimizin hizmetine sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istedik” dedi.

 

Ege Üniversitesi kampüsünde bu kadar yüksek kapasitede yurdun ilk kez bu dönemde yapıldığını belirten Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzde yer alan 2 bin 30 kapasiteli Zübeyde Hanım Kız Yurdu ve 3 bin 960 kapasiteli Ege Kız Yurdu ile yaklaşık 6 bin öğrencimizin barınma ihtiyacına karşılık veriyoruz. Önümüzdeki yıl üçüncü etabı tamamlanacak yurt inşaatı ile birlikte Ege Üniversitesi kampüsünde toplam 10 bin kişi kapasiteli barınma hizmeti öğrencilere sunulacak. Bu kadar yurt, üniversitemiz tarihinde ilk kez bu dönemde yapılmış olacak. Adeta 5 yıldızlı otel konforunu yansıtan yurtlarımız sayesinde yeni dönemde öğrencilerimiz eğitim-öğretime avantajlı bir şekilde başlayacaklar” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni