Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Yves Rocher Vakfı PAYAM Ekolojik Badem Köyü’nü Manisa’da Açtı

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve kurulduğu günden bu yana doğaya ve insana saygı ile yaklaşan Yves Rocher Vakfı el ele vererek PAYAM Ekolojik Badem Köyü Projesi’ni Manisa’nın Demirci ilçesinde hayata geçirdi.

 

6 Eylül Salı günü Manisa’nın Demirci ilçesinde gerçekleşen açılışa Yves Rocher Türkiye Genel Müdürü ve Yves Rocher Vakfı Temsilcisi Elif Berker, Yves Rocher Seri Yüzü Alp Navruz, Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Eda Çetin, TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilgin, Yves Rocher Vakfı Destekçisi ve Gastronomi Yazarı Sahrap Soysal ve proje destekçileri katıldı. Projede yer alan tüm badem ağaçları, meyve ağaçları ve biyoçeşitliliği koruyan aromatik bitkilerin dikimi, Yves Rocher Vakfı’nın destekleriyle gerçekleştirildi.

 

PAYAM Ekolojik Badem Köyü Projesi, çocukların kök salabilecekleri, toprakla buluşacakları bağışlardan bağımsız, uzun ömürlü ve sürdürülebilir bir gelir modeli ile hareket ediyor. Organik tarım ilkelerine uyarak toprağın zenginleşerek ürün sunmasına olanak sağlanılan bu proje kapsamında köyde 1.800 badem ağacı, doğal ilaçlama ve kimyasal kullanmadan ağaçları zararlı böceklerden korumak için dikilen 4.000 Lavanta ve biyoçeşitliliği destekleyen 100 meyve ağacı yer alıyor. 

 

Yves Rocher Vakfı’nın destekleriyle ve TOÇEV önderliğinde hayata geçen projede çocuklar organik tarım ilkelerini öğrenebilecekleri ve uygulayabilecekleri, topraklarına sahip çıkarak gelir elde etmenin yollarını keşfedecekleri sağlıklı ve gelişime açık bir kampüs ortamına sahip oluyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni