Ürdünlü bilim ekibinden Ege’ye ziyaret

Ürdünlü bilim ekibi Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsünü ziyaret etti. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sabriye Yuşan, Ege Üniversitesi ve Nükleer Bilimler Enstitüsü tanıtım sunumu ile uranyum madenciliğine ve doğadan hammadde olarak elde etme yöntemlerine ilişkin sunum yaptı.  

 

 International Atomic Energy Agency (IAEA)’ın Teknik İşbirliği Programı çerçevesinde Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Gizli koordinatörlüğünde,   Ürdün Hükümeti’nin kurduğu, Jordan Uranium Mining Company (JUMCO) Genel Müdürü Prof. Dr. Mohammed Alshannag ve German Jordanian University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohammed Alnaıef bilimsel bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Ziyaret kapsamında Nükleer Bilimler Enstitüsü Nükleer Teknoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sabriye Yuşan Ege Üniversitesi ve Nükleer Bilimler Enstitüsü ile ilgili tanıtan sunumu yaptı.  Program kapsamında uranyum madenciliğine ve uranyumu doğadan hammadde olarak elde etme yöntemlerine dair know how  paylaşımı yapıldı. İleri düzeyde işbirliği için karşılıklı niyet  deklarasyonunun ardından, laboratuvarları gezen konuk bilim ekibi ile  Jordan Uranium Mining Company ve  German Jordanian University ile ikili iş birliği konusunda mutabakata varıldı.   

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni