Allianz Trade’in Global CEO’su Aylin Somersan Coqui Oldu

Allianz Trade’de Clarisse Kopff’un görevden ayrılma kararının ardından Aylin Somersan Coqui, Allianz Trade'in CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

 

Ticari alacak sigortasında dünya lideri olan Allianz Trade’in Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luk görevine halihazırda Allianz SE'nin Grup Risk Başkanı olan Aylin Somersan Coqui atandı. Clarisse Kopff'un 30 Kasım 2022'den itibaren Allianz dışında yeni bir rol üstlenmeye karar vererek görevinden ayrılacak olması nedeniyle yapılan atamada, Aylin Somersan Coqui, düzenleyici kurumların da onayının ardından Allianz Trade Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev yapacak.

 

Allianz SE Yönetim Kurulu Üyesi Chris Townsend atamayla ilgili olarak “Aylin Somersan Coqui'e yeni görevinde başarılar diliyoruz. Kendisinin varlık ve risk yönetimi ile sigorta alanındaki engin deneyiminin Allianz Trade'in büyüme ivmesini hızlandıracağına inanıyoruz. Clarisse Kopff'a da bugüne kadar Allianz Trade’de ortaya koyduğu başarılı çalışmalar için teşekkür ediyor, kariyerinin bu yeni bölümünde kendisine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

 

Davidson College mezunu olan ve Harvard Business School'dan MBA derecesi alan 46 yaşındaki Aylin Somersan Coqui, kariyerine 1998'de Morgan Stanley'de finansal analist olarak başladı. 2002'de Allianz Grubu'na katılan Coqui, Allianz Global Investors ve PIMCO'da çeşitli görevlerde bulunduktan sonra grup içinde farklı uluslararası liderlik görevleri üstlendi. Allianz Türkiye bünyesinde 2013 – 2015 arasında Finans Genel Müdür Yardımcısı ve 2016 – 2018 yılları arasında İcra Kurulu Başkanı olarak görev alan Somersan Coqui, 2019’da Allianz SE İnsan Kaynakları Başkanı ve 2019 – 2020 yıllarında Allianz Almanya AG'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Çalışma Direktörü görevlerini yürütmüştü. Somersan Coqui, 2020'den beri Allianz SE'de Grup Risk Başkanı olarak çalışıyordu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni