Büyük indirim ayında kesintisiz ve keyifli alışveriş ödeme teknolojileri ile sağlanacak

Yılın en büyük indirim dönemi kasımla birlikte başlıyor. Milyonlarca tüketiciyi en avantajlı fiyatlarla buluşturacak indirim ayında, markalar ve tüketiciler için en kritik süreç ödeme olacak. Sundukları ödeme çözümleriyle güvenli, hızlı ve kesintisiz bir alışveriş deneyimi yaşatan markalar mükemmel müşteri deneyimi de yaratmış olacak.

 

Kasım ayı demek alışverişte yılın fırsat zamanı demek. Bu yıl da yılın en büyük indirim günleri Kasım ayıyla birlikte art arda yaşanacak. İlk olarak 11 Kasım’daki 11.11 indirimine hazırlanan markalar, ardından bu yıl 25 Kasım’da gerçekleşecek Efsane Cuma, Şahane Cuma ve Beklenen Cuma isimleriyle de anılan Black Friday ve sonrasında da 28 Kasım’daki Siber Pazartesi için geri sayıma başlayacak.  

 

Büyük talep bekleniyor

Hem markaların hem tüketicilerin kasım ayı indirimlerinden beklentileri büyük. Özellikle pandemiyle birlikte Türkiye’de tüketicilerin online alışverişe artan ilgisi nedeniyle, bu yıl indirim dönemlerinde hem online’da hem fiziksel mağazalarda büyük bir ciro artışı yaşanması bekleniyor. Milyonlarca ürünü avantajlı fiyatlarla müşteriyle buluşturmaya hazırlanan markalar için tüm kanallarda bu deneyimi kesintisiz yaşatmak da kritik önem taşıyor. 

 

Bunun için de markaların birçok noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Bunların başında ürün stoklarının kontrolü geliyor. İndirime giren her markanın stokları güncelleyip mümkün olan en yüksek seviyeye getirmesi önemli. Tükenen ürünler de stoklar güncellenene kadar satıştan kaldırılmalı.

 

Hem e-ticaret sitelerinin hem fiziksel mağazaların indirim dönemlerinde ödeme altyapısında sorun yaşamaması için gerekli teknolojik donanıma sahip olması da en önemli konulardan biri. Sitenin ödeme altyapısı, alışveriş yoğunluğunu kaldıracak kapasitede olmalı. İndirim dönemlerinin yarattığı en büyük dezavantaj oluşan uzun kasa kuyrukları. Bu kasa kuyruklarının önüne geçecek teknolojilerin mağazalarda bulundurulması da hem iyi bir alışveriş deneyimi yaşatmak hem satış kaybına uğramamak için markalar açısından öncelikli.  

 

Sanal POS aynı anda birden fazla kartla ödeme imkanı tanıyor

Ödeme sistemlerinde Türkiye’nin öncü şirketi Paynet, yılın en önemli alışveriş döneminde markaların ve tüketicilerin en iyi deneyimde bir araya gelmesi için sunduğu çözümlerle katkıda bulunuyor. 

 

Paynet’in TCMB onaylı ve PCI-DSS güvencesine sahip sanal POS’u güvenli ödeme sağlarken Çoklu Ödeme sistemi sayesinde müşterilere aynı anda birden fazla kartla ödeme yapma imkanı tanıyor.

 

Reyonda ödemeyle kasa kuyrukları azalıyor

Paynet’in yüz yüze ödeme alma çözümü PayPOS ile tüm perakendeciler fiziki POS olmaksızın cep telefonu, tablet, kiosk veya el terminali gibi bütün Android cihazlar üzerinden NFC/temassız özelliğini kullanarak ödeme alabiliyor. Reyonda da ödeme alma imkanı sunan PayPOS ile işletmelerin mağaza içi ödeme işlemleri hızlanıyor, kasa kuyrukları azalıyor. 

 

Stok takibi kolaylaşıyor, hatalar ortadan kalkıyor

PayPOS perakendecilerin satışın yanında yoğun indirim dönemlerinde stok takibini de kolaylaştırıyor. PayPOS ile yapılan tahsilatlar sipariş, stok veya muhasebe programlarına entegre edilebiliyor. Böylece yapılan satışların gerekli programlarda otomatik kaydı gerçekleşiyor, satış ve tahsilat takibi kolaylaşıyor, operasyonel yük ve insan hatası tamamen ortadan kalkıyor. 

 

Paylink ile kolay ödeme ve tahsilat

Paynet, Paylink çözümüyle de SMS, e-posta veya WhatsApp yoluyla link gönderip ödeme almayı sağlıyor. Müşteri, linkten ulaştığı ödeme sayfasında bilgilerini doldurup onayladıktan sonra da ödeme kolayca gerçekleşiyor.

 

Kart limitini doldurmayan çözüm

Kredi ile ödeme alma çözümü olan PayKredi de kart limiti yetersiz kaldığı için alışverişini tamamlayamayan, kart limitini doldurmak istemeyen veya daha uzun vade talep eden müşteriler için alternatif bir ödeme yöntemi sunuyor. İşletmeler, PayKredi sayesinde müşterilerine sundukları taksitli ödeme seçeneğiyle satış hacmini artırıyor, müşterileri de kart limitlerini doldurmadan dakikalar içinde alışverişlerini tamamlayabiliyor.

 

 “Yılın en yoğun alışveriş dönemini teknolojiyle kolaylaştıracağız”

Yılın en yoğun alışveriş döneminde hem tüketiciler hem markalar açısından süreci hızlandırıp alışverişi daha konforlu hale getirmenin ödeme teknolojileriyle mümkün olduğunu dile getiren Paynet Satış Direktörü Deniz Şensabah sözlerini şöyle sürdürüyor: “Paynet olarak biz de hem şirketlerin hem tüketicilerin kusursuz bir alışveriş deneyimi yaşamaları için yanlarındayız. PayPOS ile mağazada ödemeyi kasalarla sınırlamıyor başta reyonda olmak üzere mağaza içinde her noktada ödeme almayı mümkün hale getiriyoruz. Temassız, hızlı ve güvenli teknolojilerimizle gerek e-ticaret siteleri gerek fiziki mağazalarda alışverişi tüm paydaşlar için mükemmel hale getirmeye odaklanıyoruz. 2022 Kasım’ında da sorunsuz bir ödeme deneyimi için perakendecilerin ve tüketicilerin işini teknolojiyle kolaylaştıracağız.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni