Dört ayda üç madalya

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü eskrimcisi Lina Elmiladi, son dört ayda çıktığı üç uluslararası şampiyonada da madalya kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 17 yaşındaki eskrim sporcusu Lina Elmiladi başarıya doymuyor. Genç eskrimci Kasım 2022’de İstanbul’da düzenlenen EFC Avrupa Yıldızlar Circuit Kılıç Turnuvası’nda, Ocak 2023’de Romanya’da organize edilen Avrupa Yıldızlar U17 Circuit Turnuvası’nda ve geçen ay Gürcistan’ın Batum kentinde yapılan Genç Kadınlar Kılıç Dünya Kupası’nda da bronz madalya aldı.

Hedefinin gençler klasmanında Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda madalya olduğunu belirten genç sporcu, “Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Olimpiyat Üçüncüsü Ukraynalı eskrimci Olha Hennadiyivna Harlan’ı örnek alıyorum. Yarışmalara çıkmadan önce onun videolarını izleyip motive oluyorum” dedi. Eskrimin motivasyon ve stres yönetimi konularında kendisine çok yardımcı olduğunu belirten Lila Elmiladi, “Eskrim sayesinde zaman planlaması yapmayı ve konsantrasyonu öğrendim. İçimdeki potansiyel ortaya çıktı. Bence eskrim hayatın tüm zorluklarını içinde barındıran bir spor. Özellikle erken yaşta başladığınızda sizi daha çabuk olgunlaştırıyor” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün her branşta çok özellikli sporculara sahip olduğunu da kaydeden milli eskrimci, “Sporcu s ayısı ve branş açısından ülkemizin en büyük kulüplerinden biriyiz. Uluslararası arenada çok başarılı sporculara sahibiz. Başarı grafiğimiz her geçen yıl daha da yükseliyor. Çok eski bir eskrim geçmişine sahip olmamamıza rağmen kısa sürede bu branşta da önemli başarılar elde ettik ve gerisini de getireceğiz” yorumu yaptı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni