Kozmetik sektörünün paydaşları Ege’de buluştu

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde  “7. Ege Kozmetik Günleri” düzenlendi

 

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Kozmetoloji Bilim Dalı tarafından “7. Ege Kozmetik Günleri” düzenlendi. Etkinlik, EÜ Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda  “Yeni Güzellik Kavramı: Akılcı Kozmetik Kullanımı” temasıyla gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe; EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Majistral Eczacıları Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan, Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan, İzmir Eczacı Odası Saymanı Adem Kaya, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı ve Kozmetoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgen Özer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Gürer Orhan, “Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz etkinliğimizle ilgili geçtiğimiz yıllarda da çok güzel geri bildirimler aldık. Burada alınan eğitimlerin fayda sağladığını duyuyoruz. Biz, akredite bir üniversiteyiz ve akredite bir Eczacılık Fakültesiyiz. Eğitim programlarımız çifte akredite durumda. Araştırma geliştirme alanında da hocalarımız, üniversitemizin önde gelen gruplarında yer alıyor. Hem kamuya, hem sektöre hem de öğrencilere böyle bir etkinlikle eğitim verilecek olması da önemli bir topluma hizmet faaliyeti. Üniversiteler için toplumla iç içe olmak ve bilgi birikimini topluma aktarabilmek çok önemli. Başta hocalarımız olmak üzere etkinliğime katılan destekleyen tüm kuruluşlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Kozmetik ürünler duyulara hitap eder”

Majistral Eczacıları Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan, “Kozmetik ürün deyince hepimizin aklına daha güzel görünmek ve sosyal yaşamda fark edilir olmak gelir. Bu durum da kendimize öz güven duymamıza ve iyi hissetmemize neden olur. Dolayısıyla kozmetik ürünler, duyularınıza hitap eder. Günümüzde kozmetik ürünlerin ilaçlardan daha fazla tüketilir hale geldiğini görmekteyiz. Eczacılar da ilaç kullanımının yanı sıra kozmetik ürünler hakkında da geniş bilgiye sahip olmalıdır. Eczacılar, kozmetik alanda çıkan her türlü yayını yakından takip etmelidir” dedi.

 

Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı ve Kozmetoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgen Özer ise, “Bu toplantının amacı eğitimdir. Öğrenmek ve öğretmek amaçlı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Önemli paydaşlar olarak bir aradayız. Biz, bölüm olarak en fazla lisans öğrencisiyle proje yapmakta olan ve en fazla lisansüstü öğrencisi olan anabilim dalıyız. 70’e yakın lisansüstü öğrencimiz var. Üniversite-sanayi iş birliğini çok önemseyen bir bölümüz” diye konuştu.

 

“Kozmetik bilimi insanlık tarihi kadar eski”

Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan, “ Kozmetik bilimi, insanlık tarihi kadar eski bir bilim dalıdır. Bugün, bir dünyada yaşayıp bir buçuk dünya tüketiyoruz. Bizler de iklim ve çevre konusunda duyarlı eczacılar olmak zorundayız. Kullanılan kozmetik ürünlerin de tekrar geri dönüşümünü sağlamak adına çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.

 

İzmir Eczacı Odası Saymanı Adem Kaya ise “ İzmir Eczacı Odası olarak meslek içi eğitimlere çok önem veriyoruz. Türkiye’nin en çok meslek içi eğitim yapan eczacı odasıyız. EÜ Eczacılık Fakültesi ile iş birliği içerisinde pek çok eğitim yaptık. Kozmetikler eczacılık için çok değerli. Ancak bu ürünlerin kontrolsüz şekilde değişik yerlerde satışlarının olması da büyük bir dezavantaj. Ben, bugün burada olan meslektaşlarıma ve katılımcılara mesleğimize kattıkları değer için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İki gün boyunca devam eden “7. Ege Kozmetik Günleri” kapsamında alanında uzman konuşmacılar çeşitli sunumlar yaptı. Sağlık Bakanlığı TİTCK Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığından Zehra Civelek, “Kozmetikte Güncel Durumlar”, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Evren H Gökçe  “Sürdürülebilir Kozmetikler: Üretim ve Tüketim Perspektifi”, Majistral Eczacılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan “Günümüzde Majistral Kozmetikler” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Etkinlik boyunca çeşitli kozmetik firmaları stantlar açarak ürünlerini tanıttılar. Etkinlik sonunda katılımcılara katkılarından dolayı “Teşekkür Belgesi” verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni