Metro Türkiye’nin 2023 Yılında Raflarındaki Kendi Markalı Yumurtaların Tamamı Kafessiz Olacak

Müşterilerine sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, doğaya ve hayvan haklarını koruyarak sunmayı misyon edinen Metro Türkiye, hayvan refahı yaklaşımı doğrultusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’de kafessiz yumurta standardını kabul eden ilk ve tek perakende şirketi Metro Türkiye, 2017 yılında çalışmalarına başlamış ve ilk defa 2019 yılında kendi markaları altında kafessiz yumurtaları raflarına getirmişti. 2022 yılı itibarıyla  Metro Chef markalı yumurtalarının yüzde 71’ini, tedarikçi markalı yumurtaların ise yüzde 15’ini kafessiz sistemlerden elde ettiklerini açıklayan Metro Türkiye, 2023 yılı sonuna kadar ise kendi markalı yumurtalarının tamamının kafessiz olmasını taahhüt ediyor.

 

30 yılı aşkın bir süredir tüm çalışmalarını sürdürülebilirlik misyonuyla yürüten Metro Türkiye, müşterilerine sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, hayvan refahını gözeterek sunuyor. Bu doğrultuda, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve insan beslenmesindeki öneminin vurgulanması amacıyla her yıl ekim ayının ikinci cuma günü kutlanan Dünya Yumurta Günü’nde Metro Türkiye, kafessiz yumurtanın önemine bir kez daha dikkat çekiyor.  

 

Kafessiz Yumurta Standardını Kabul Eden İlk ve Tek Perakende Şirketi

Kafes sisteminde tavukların dar alandan kaynaklanan hareketsizlikleri ve gerilimlerinin hem sağlıklarını hem de yumurtaların kalitesini olumsuz etkilediğini belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng2017 yılından itibaren tüm tedarikçilerimizi kafessiz yumurta üretim modeli ve hayvan refahı konularında eğitmeye ve denetlemeye başladık. 2022 yılı itibarıyla Metro Chef markalı yumurtalarının yüzde 71’ini, tedarikçi markalı yumurtaların ise yüzde 15’ini kafessiz sistemlerden tedarik ediyoruz. Türkiye’de kafessiz yumurta standardını kabul eden ilk ve tek perakende şirketiyiz. 2023 yılı sonuna kadar raflarımızdaki kendi markalı tüm yumurtalarımızın kafessiz olmasını taahhüt ediyoruz” dedi.

 

Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kafessiz Türkiye Girişimi Akademik Danışmanı Dr. Engin Arıkan ise konuya ilişkin olarak şu açıklamada bulundu: “Metro Türkiye mağazalarının kafessiz sistem dönüşümü Türkiye’de hayata geçen en önemli hayvan refahı reformu. Kafes sisteminde hayvanlar neredeyse hiçbir doğal davranışı sergileyemez iken, kafessiz sistem pek çok açıdan hayvan refahını kayda değer bir şekilde yükseltiyor. Metro Türkiye mağazalarının hizmet sektöründeki diğer firmalara tedarik ve kalite konusunda verdiği güven, bu dönüşümün yaygınlaşmasına imkan vermiş oldu. Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de bu konuda gereken adımların atılacağına ve hayvan refahının sağlanacağına inanıyorum.”

 

Protein talebi tüm dünyada artıyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporuna göre; dünyada bir milyar insan yetersiz besleniyor, önümüzdeki 40 yıl içinde hayvansal protein talebini karşılamak için üretimin yüzde 75 oranında büyümesi gerekiyor. Artan nüfusun nitelikli gıdaya ulaşımını kolaylaştırmak ve sağlıklı beslenme bilincinin yerleşmesini sağlamak için 30 yılı aşkın süredir çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, sorumlu tarımı, hayvan refahını, izlenebilirliği, bilinçli kaynak tüketimini ve sürdürülebilirliği tüm satın alma süreçlerine entegre ediyor. 

 

“İyi Yumurta” kategorisinde ödül

Metro Türkiye, 2012 yılından bu yana tüm et tedarikçilerinin hayvan çiftliklerinde uygulamakta olduğu hayvan refahı kontrollerinin kapsamını, 2017 yılında yumurta tedarikçilerinin yumurta çiftliklerini de ekleyerek daha da geliştirdi. Türkiye’de yumurta sanayisi için yetiştirilen tavukların kafes sisteminden kurtulması için 2017’den beri faaliyet gösteren Metro Türkiye, sektörü bu konuda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için de ‘Yüzde 100 Kafessiz Tavuk Yumurtası’ girişimini destekleyerek toplumda pozitif etki yarattı. Bu çalışmalar Metro Türkiye’ye Türk Alman Üniversitesi tarafından düzenlenen Hayvan Refahı Ödülleri'nin son 3 yıldır "İyi Yumurta" kategorisinde ödül kazandırdı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni