TSF Başkanı Gülkız Tulay: İstanbul 12 yaş altında Avrupa şampiyonu, 50 yaş üstünde Avrupa ikincisi oldu

Satrançta Avrupa şehirleri yarıştı. İstanbul takımı hem Avrupa Şampiyonu hem de Avrupa İkincisi olarak Türkiye’ye çifte zafer yaşattı. 

Avrupa Satranç Birliği (ECU) tarafından ilk kez düzenlenen 1. Avrupa Şehirler Satranç Şampiyonası’nda Londra, Madrid, Stockholm, Prag, Zagreb, Korsika, Atina dahil 30 Avrupa şehrinden 50 takım mücadele etti.

Şampiyonaya Türkiye İstanbul ve Ankara’dan 5 takım ile katıldı. 12 yaş altı kategorisinde Atilla Kuru, Ali Poyraz Uzdemir, Ömer Akkara ve Zeynep Duru Şahin’den oluşan İstanbul takımı, 9 turda tüm maçlarını kazanarak 18 puanla namağlup Avrupa Şampiyonu oldu. Birinci ile eş puanla Avrupa İkincisi olan 50 yaş üstü takımda ise CM (Usta Adayı) Hür Yasin,  Bülent Güner, Yakup Sezgün ve Ali Bülent Özveren yer aldı. 

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Türk satrancı başarıları ile Avrupa’ya ve Dünya’ya imza atmaya devam ediyor. ECU tarafından ilk kez düzenlenen ve Avrupa’nın önemli şehirlerinin yarıştığı turnuvada, İstanbul takımımız Türkiye’ye büyük bir zafer kazandırdı. Turnuvada müthiş bir mücadele örneği sergileyen tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Seneye hedefimiz daha çok şehir ile şampiyonada mücadele etmek. Türkiye tanıtımı için böyle turnuvaları çok önemsiyoruz” dedi.

Türkiye, bu başarı ile Avrupa Gençler Şampiyonası 18 yaş altı kategorisine ücretsiz katılım hakkı kazandı. Türkiye salonu ise geniş konforu, masaların ara açıklığı ve aydınlatmasıyla şampiyonanın ‘en iyi salonu’ seçildi. 

Avrupa şehirleri arasında satrançta iş birliğini artırmak, kentlerin iletişimini güçlendirmek ve Avrupa kentlerinin tanıtımını yapmak için düzenlenen şampiyona, açık, kadınlar, 12 yaş altı ve 50 yaş üstü olmak üzere dört ayrı kategoride hibrit şekilde düzenlendi. İstanbul takımında kadınlar kategorisinde WCM (Kadın Usta Adayı) Işıl Can, WCM Çiğdem Onur, WFM (Kadın FIDE Ustası) Sude Hereklioğlu, Hatice Aslı Muştu mücadele ederken, açık kategoride FM (FIDE Ustası) Adar Tarhan, IM (Uluslararası Usta) Işık Can, Tunahan Makaracı, FM Selim Çıtak yer aldı. Ankara takımı ise Sarp Şahin, Baver Yılmaz, Mehmet Alper Çelebi ve Bartu Okan Özuğur’dan oluştu. 

“81 ilden 81 başarılı takım ile katılacak potansiyelimiz var”

Türk satrancının son yıllarda yükselen grafiğinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay, kazanılan başarılarla Türkiye tanıtımına katkı sağladıklarını kaydetti. “Avrupa’da biz varız, Türk satrancı var” diyen Tulay, şöyle devam etti:

“Katıldığımız şampiyonalarda sporcularımızın her kategoride kazandıkları başarılar hedeflerimizi büyütüyor. Avrupa Satranç Birliği’nin, Avrupa şehirlerinin iletişimini artırmak için ilk kez düzenlediği şampiyonada 12 yaş altı ve 50 yaş üstünde başarılı olduk. İstanbul takımımız hem Avrupa şampiyonluğunu hem de birinci ile eş puanla Avrupa ikinciliğini kazandırdı. Avrupa, İstanbul’u iki kez alkışladı. Şampiyonada salonumuzun en iyi salon seçilmesi de satrançta hem sportif hem de organizasyon anlamında dünyada çok iyi bir yerde olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Şampiyona, dünyanın en çok takip edilen Avrupa Satranç TV Youtube hesabı, Avrupa Satranç Birliği’nin Twitch kanalı, Chess.com TV Kanalı gibi birçok platformda canlı olarak yayınlandı. Karşılaşmalar Avrupa başta olmak üzere bir milyondan fazla kişi tarafından takip edildi. Sporcularımızın başarılarının yanı sıra ülke tanıtımına yaptığımız katkı ile de son derece mutlu olduk. Önümüzdeki yıllarda şampiyona çok geniş katılımlı olarak düzenlenecek. Türkiye olarak gelecek yıllarda İstanbul ve Ankara’nın yanında birçok şehir takımımız ile mücadele etmek ve önde gelen kentlerimizi Avrupa’ya duyurmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin 81 ilden 81 başarılı takım ile katılacak potansiyeli var. Şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımıza teşekkür eder, derece alan takımlarımızı tebrik ederim.” 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni