TÜRSAB’ı Ortak Akıl Yönetecek

TÜRSAB BAŞKAN ADAYI ALİ BİLİR ŞEÇİM MANİFESTOSUNU AÇIKLADI

 

Turizm dünyasının önde gelen ismi, yazar, iş insanı, ülkemizin saygın birçok STK’sının kurucusu Ali Bilir, TÜRSAB başkanlığı için kolları sıvadı. Çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Bilir, seçim manifestosunu da açıkladı. Bilir’in manifestosunda öne çıkanlardan bazıları şunlar: “TÜRSAB’ı hep birlikte ortak akılla yöneteceğiz. TÜRSAB’da yeni bir dönem başlatacağız. Kazanan acentelerimiz olacak. TÜRSAB’ı devletle yarışa sokmayıp, kendi sorumluluklarını yapan kurum haline getireceğiz. Savurganlığa son verecek, bölge temsil kurullarımızın güçlü, etkin ve kendi bütçesini yöneten kurullar haline getireceğiz. TÜRSAB, turizmde otorite olacak. Yüksek aidatlara son…!”

 

Turizm dünyasının önde gelen ismi, yazar, iş insanı Ali Bilir, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) başkanlığına adaylığını açıkladı. Bilir, ‘Acenteler Kazanacak Şimdi Tam Zamanı’ mottosuyla seçim çalışmalarına da başladı. TÜRSAB’ın her kademesinde çeşitli hizmetlerde bulunan Bilir, “Dünden bugüne dek görev ve sorumluluk üstlendiğim her alanda, ekip ruhuna inandım ve inanmış bir ekiple hizmet ettim. Her yola çıkışımda, asla taviz vermedim. İlkelerim doğrultusunda çalışmalarımı sürdürdüm” açıklamasında bulundu.

 

“TÜRSAB’IN 50. YILINDA, 50 YILLIK HAYAT BİRİKİMİMLE BAŞKAN ADAYIYIM”   

 

“TÜRSAB’ın 50. yılında, 50 yıllık hayat birikimimle yeni bir başlangıç yapmak için TÜRSAB 25. Dönem başkan adayı oldum. Çünkü benim için yeni bir görev ve sorumluluk almak artık kaçınılmaz bir hale geldi” diyen Bilir, son süreçte çözümsüz yaklaşımların, uzlaşmadan uzak tutumların ve sektörden gelen taleplerin kendisini aday olmaya yönelttiğini belirtti.

 

“TÜRSAB, ACENTESİNİN CEBİNDEN GEÇİNİYOR”

Mevcut yönetimin çözümden uzak olduğunu ifade eden Bilir, “TÜRSAB, şu anda acentesinin cebinden geçimini sağlayan bir kurum halinde. Durum böyle olunca acentelerimizin canı yanıyor. Acentelerimizin aidatları 5 bin TL gibi çok yüksek bir rakama tekabül ediyor. Hele ki pandemiden dolayı 2 yıl gibi bir boşluktan çıkınca bu rakam, acentelerimiz için çok yüksek bir hale geliyor” dedi. 

 

“TÜRSAB, ANNESİNDEN BABASINDAN HARÇLIK ALAN BİR GENCİ ANDIRIYOR”

Yönetim kurulu olarak karar verdiklerini ve bakanlıktan talep ederek 2020 yılında aidatların alınmamasını sağladıklarını belirten TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir, “Geldiğimiz noktada ise aidatların çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bir kurum kesinlikle aidatla geçinmemeli. Bu, neye benziyor biliyor musunuz? Okulunu bitirmiş, eğitimini tamamlamış, askerliğini yapmış, 25-30 yaşına gelmiş ve çalışmak için hiçbir engeli olmayan civa gibi bir delikanlının annesinden babasından harçlık istemesine benziyor.” ifadesini kullandı.

 

“ACENTELERİMİZDEN HİÇBİR HİZMET İÇİN ÜCRET ALMAYACAĞIZ”

Yeni bir anlayış, yeni bir yaklaşım ve profesyonel bir yönetişim ile TÜRSAB’ın kaderini değiştireceklerinin özenle altını çizen Bilir, “Acentelerimizden TÜRSAB’dan aldığı hiçbir hizmet için ücret almayacağız. Acentelerimiz TÜRSAB’dan hizmet alacağı zaman aidat borcuna takılmayacak” dedi.

 

“TÜRSAB SEKTÖRE VERDİĞİ TÜM SÖZLERİNİ TUTACAK”

TÜRSAB’ın sektöre verdiği tüm sözlerini tutacağını dile getiren Bilir, TÜRSAB’da koltuk kavgasının sonlanıp icraatın başlaması gerektiğini ifade etti. TÜRSAB’da tek bir kişinin karar mercii olmayacağını, katılımcılık ilkesi ile ‘ortak aklın’ kullanılacağını söyleyen Bilir, “TÜRSAB, kavga makamı değil, icraat makamı. Kimseyle kavga etmeyeceğiz herkesle paydaş olacağız. Acenteler, bürokrasi, medya, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve halkımız arasında tam bir uyum sağlayacağız. TÜRSAB başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin her biri birer kanaat önderi olarak konumlandırılacak ve sektörlere yön verici olacak. TÜRSAB ve savurganlık sözcükleri bir daha asla bir araya gelmeyecek.” açıklamasında bulundu.

 

“TÜRSAB’IN TURİZMDE OTORİTE OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Söz veriyorum; TÜRSAB’ın turizmde otorite olmasını sağlayacağız. TÜRSAB, ülkemizin en değerli birliklerinden biri. Ekonominin can damarı. Ona hak ettiği itibarı ve görünürlüğü kazandıracağız” diyen Bilir, şu bilgileri verdi: TÜRSAB, turizm ekosisteminde haksız rekabeti önleyecek yaptırımları kuracak. TÜRSAB, sektörü ile el ele geleceğe uzanacak. Dijitalleşecek, teknolojiyi etkin kullanacak, evrenselleşecek. TÜRSAB, deneyimsel turizm, ekoturizm, agro turizm gibi alanlarda alt kurullar oluşturup, sektöre know-how kazandıracak bir öncü yapı olacak. TÜRSAB, bölge temsil kurullarımızın güçlü etkin ve kendi bütçesini yöneten kurullar haline getireceğiz.’’

 

‘’BİLİM KURULUMUZ OLACAK’’

Bilimi merkeze alacaklarını belirten Bilir, ‘’TÜRSAB’ın sürdürülebilir turizm konusunda öncü olmasını sağlayacağız. Dijital turizm, teknoloji ve turizm, turizmde yapay zeka kullanımları, metaverse gibi yeni sahalar… Bu konular hep gündemimizde olacak. Değerli akademisyen, sektör temsilcileri, kanaat önderlerinden oluşan bir AR-GE Birimi kuracağız ve mesleğimizi geleceğe taşıyacağız. Değerli akademisyen, sektör temsilcileri, kanaat önderlerinden oluşan bir TÜRSAB danışma ve bilim kurulumuz olacak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni