30 Ağustos Zafer Bayramımızı Coşkuyla Kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü Çorlu’da tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Törende Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediyesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Kaymakamlığı hizmet binasında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel; resmî kurumların temsilcileri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

 

Vatandaşlar Zafer Bayramı Coşkusuna Eşlik Etti

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Kaymakamlık makamındaki tebrikat töreninin ardından Omurtak Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt etkinlik alanına gelerek tören aracı ile halkı ve tören kıtalarını selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu ekipleri gösterilerini sergiledi. Büyük bir coşkuyla kutlamalara katılan Çorlulu vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak Zafer Bayramı coşkusuna eşlik etti. Buradaki tören askeri birliklerin düzenlediği geçit ile sona erdi.

 

30 Bin Kişilik Muhteşem Fener Alayı

Saatler 20.00’yi gösterdiğinde ise 30 Ağustos Fener Alayı başladı. Çorlu Şehitliği’nden başlayan ve Atatürk Meydanı’nda son bulan Fener Alayına, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Çorlu Atlı Okçuluk Spor Kulübü, AKUT, AFAD, Ata Gelişim Spor Kulübü, Mavi Nota, ÇBSK, ÇBFK, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu, Otantik Sahne Sanatları, Mektebim Çorlu Koleji, TRAKOFF, TRAKMOT, TEGV, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorlu Şubesi, Düşün Satranç Evi temsilcileri ile bisikletlikler ve patencilerden oluşan 30 bin kişilik Fener Alayı büyük bir coşkuyla Atatürk Meydanı’na yürüdü.

 

Başkan Sarıkurt: “Büyük Zaferimin 100. Yılı Kutlu Olsun!”

Fener Alayının Atatürk Meydanı’na varmasının ardından Çorlulu sevilen sanatçı Canan Şimşek sahneye çıkarak alanı dolduran binlerce kişiye hareketli şarkılarıyla hoş geldiniz dedi. Ardından sahneye çıkarak Çorlu halkına seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şunları söyledi: “Atatürk sevgisiyle ve zafer coşkusuyla kutlama meydanını dolduran sevgili Çorlulular, hepiniz hoş geldiniz!

 

Çok değerli hemşehrilerim, bu akşam burada sizlerle bir arada olmaktan, bayram sevincini sizlerle paylaşmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki 100 yıllık heyecanımız hiçbir zaman bitmeyecek, kalbimiz sonsuza dek Atatürk aşkıyla ve zafer tutkusuyla çarpmaya devam edecek. Bugün, ‘1919 Mayıs'ının 19'u Samsun'a çıktım!’ cümlesiyle başlayan o uzun, meşakkatli fakat muhteşem yolculuğun zaferle taçlandığı gündür. Bugün, Cumhuriyete giden kurtuluşun, emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün vermiş olduğu savaşın kazanıldığı gündür!

 

Türkiye Cumhuriyetinin sınırları, 30 Ağustos’ta bu milletin kanıyla, canıyla çizdiği sınırlardır. O sınırlar bizim varlığımızın ve bağımsızlığımızın teminatıdır. Bugün burada asil milletimizin zaferini ve bizleri bu zafere taşıyan bir Başkumandan ve silah arkadaşlarının zaferini kutluyoruz.

 

100 yıl önce bugün 30 Ağustos 1922’de, milletimize mukaddes bir zafer kazandıran başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda canını feda etmiş kahraman Türk askerlerini saygıyla anıyor; hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından sevilen sanatçı Canan Şimşek birbirinden güzel şarkılarını seslendirmeye devam etti.

 

Ozan Doğulu’dan Unutulmaz Performans

Saatler 22.00’yi gösterdiğinde ise ünlü aranjör ve DJ Ozan Doğulu sahneye çıkarak Çorlulu müzikseverlere müzik dolu keyifli bir akşam yaşattı. Lazer ve ışık gösterisi eşliğinde şarkılara eşlik eden Çorlu halkı coşku dolu bir Zafer Bayramı kutlaması yaşadı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni