Başkan Büyükakın: Gençlerimizden hayallerini şehrimize yansıtmalarını istiyoruz

TEV Kocaeli Şubesi’nin desteklediği üniversite öğrencileriyle buluşan Başkan Büyükakın, “Gençlerimizden hayallerini şehrimize yansıtmalarını istiyoruz” dedi

 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) Kocaeli Şubesi’nin desteklediği üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. TEV Şube Başkanı Derya Kurt ve yönetiminin de yer aldığı birliktelikte, gençlerle yakından ilgilenen ve sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Büyükakın, çevre başta olmak üzere gönüllük çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Sosyal sorumluluk projelerinde gençlerin yer almasından YEDEP projesinin STK’lar için önemi ve Kent Konsey’lerinin şehir için ortaya koyacağı kazanımların gençlerle olabileceğinin altının çizildiği birliktelikte konuşan Başkan Büyükakın, “TEV bünyesinde eğitim desteği alan öğrencilerimizle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. Gençlerimizden, hayatlarının merkezine pozitifliği oturtmalarını ve gönüllük esası ile organize olarak hayallerini şehrimize ve ülkemize yansıtmalarını istiyoruz” dedi.

 

“BİR ŞEYLER SÖYLEME VE HAREKETE GEÇME ZAMANINDAYIZ”

TEV bünyesindeki öğrencilerin sosyal hizmetler başta olmak üzere farklı alanlardaki birçok konu üzerine ortaya koyabilecekleri çalışmalara destek vereceklerini de dile getiren Başkan Büyükakın, “STK’ların çalışmalarında gönüllülüğü ve gönüllü sayısının artmasını çok kıymetli buluyorum. Hele bu sayı birde gençlerle arttığında çok daha mutlu olacağım. Gönüllüğün artması ve sayıca büyümesi de çok önemlidir. Modern toplumlarda sivil toplum örgütleri oldukça aktif bir durumdadır. Organize olan toplumlar, gönüllü bir şekilde organize olmuş yapılar hayat kurtarır. Bunu hayatın her noktasında görebilirsiniz. Organize olanlar yani bizler toplumu güzelleştiririz. Hep birlikte bir şeyler söyleme ve harekete geçme zamanındayız” ifadelerini sarf etti. 

 

“BİZ SİZİNLEYİZ VE HER DAİM YANINIZDAYIZ”

Gönüllü hareketlerde gençliğin alacağı rolün çok önemli olduğunun altını da çizen Başkan Büyükakın, “Hep birlikte toplumun tüm kesimleri için bir şeyler yapabiliriz. Sizler bir şey yapmak istediğiniz de Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız. Sizler yeter ki bu toplumun bu şehrin ve ülkemizin gelişmesi için elinizi taşın altına sokun. Biz sizinleyiz ve her daim yanınızda olmayı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni