Başkan Kocaman Ayva Hasadına Katıldı

Kartepe’nin simgeleri arasında yer alan Ayva’nın hasadı başladı. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Ayva bahçelerinde yapılan hasada katıldı.

 

 

Kartepe’de üretilen Eşme Ayvası  tadı ve ince kabuklu olmasından dolayı büyük rağbet görüyor. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, ayva hasadının başladığı bahçelerde üreticilerle bir araya geldi. Ayva hasadına katılan Başkan Kocaman “İnşallah bereketli bir yıl olur” ifadelerini kullandı.

 

11 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Ülkemizin her noktasında farklı tatlarda üretilen ayvalar arasında dikkat çeken Eşme Ayvası, Kartepeli üreticilerin hasada başlamasıyla birlikte tezgahlarda ki yerini almaya başladı. İnce kabuğu ve tadıyla dikkat çeken Eşme Ayvası, aralarında Fransa, Almanya, Ukrayna’nın olduğu 11 ülkeye ihraç ediliyor.

 

TATLI VE SULU EŞME AYVASI

Sulu ve lezzetinin yanı sıra pekmezi, kurutması, kompostosu, marmelatı yapılan ayvalar arasında Eşme Ayvası, tadıyla dikkat çekiyor. Eşme Ayvası’ndan yapılan cezerye ile tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.   

 

İNŞALLAH BEREKETLİ BİR YIL OLUR

Ayva hasadına katılarak Kartepeli üreticilere hayırlı olsun dileğinde bulunan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “İlçemizin en önemli markalarından olan Eşme Ayvası’nın hasat zamanı geldi. Üreticilerimizin her zaman yanında olduk. Üreticilerimizin gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle yetiştirdikleri ayvalar. Yapılacak olan satışlar İnşallah çiftçimizin yüzünü güldürsün” açıklamasında bulundu.   

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni