Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi Tamamlandı

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde 700 bin dolarlık bağışla, Nisan ayında temeli atılan Gastronomi Akademisi tamamlandı. Türkiye’de gastronomi eğitimi alanında bir ilk olan ve son teknoloji ile donatılan Akademinin açılış töreni,  Aralık ayında yapılacak.

 

Akademi inşaatı, Amerika’da yaşayan Türk İş insanı Feyza Altındağ Shipley ve eşi Richard Shipley öncülüğünde Shipley Eğitim Vakfı tarafından ve ABD’de bulunan önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Bridge to Turkey Funds ortaklığı ile Üniversiteye yapılan 700 bin dolarlık bağışla, kısa sürede tamamlandı. Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin de proje ortağı olarak yer aldığı Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi, Kooperatif-Üniversite ortaklığı ile de Türkiye’de ilk olan bir model sunacak. 750 metrekarelik alana kurulan akademide; ana derslik, kooperatif mutfağı, stüdyo mutfağı, zeytin işleme ve sıkım atölyesi, ekmek yapım atölyesi, peynir ve maya atölyesi, fuaye ve sunum alanı, iki adet sunum terası, gastronomi kütüphanesi ve toplantı odası yer aldı.

 

“Proje ve yatırımlarımıza devam edeceğiz”

Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi kuruluşu için büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, tam akredite bir Araştırma Üniversitesi olmayı başaran ve öğrenci odaklılıkta lider olan Ege Üniversitesinin, Gastronomi Akademisi örneğinde olduğu gibi, turizm alanında “Lider Ülke Türkiye”  hedefini destekleyen proje ve yatırımlara devam edeceğini kaydetti. Açılışı, Aralık ayı içinde yapılacak Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi, Mayıs ayında gerçekleşecek uluslararası açılış ile GastroFest etkinliği de gerçekleştirecek.

 

“Ülkemiz gastronomi eğitiminde bir çığır açıyoruz”

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Gastronomi Akademisi ile Türkiye’de gastronomi eğitiminde bir çığır açacaklarını ve Ege Üniversitesi modelini kurduklarını ifade etti. Akademinin her aşamasında en üst teknolojik donanımı kullandıklarını kaydeden Prof. Dr. Gültekin, akademi bünyesi içinde bulunan üç ayrı mutfak ve 3 atölye ile gastronomi eğitiminde dönüşümü yakalayacaklarını ve hem Çeşme hem de İzmir’i gastronomi turizminin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni