Doğa dostu Menderes

Menderes Belediyesi bahçe atıklarından elde edeceği organik gübreleri ilçedeki çiftçilere ve ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz dağıtacak.

 

Yapılan geri dönüşüm ile yılda ortalama bin ton yeşil atık doğaya kazandırılacak.

 

Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün çalışmaları kapsamında özel bir geri dönüşüm firmasıyla yaptığı protokol ile ilçedeki bitkisel atıkları organik gübreye dönüştürüp çiftçiye ve ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz dağıtacak.

Yapılan protokole ilişkin değerlendirmeler

de bulunan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “Yapacağımız çalışma ile doğamızı korurken, çiftçilerimize de destek olacağız” dedi.

 

Çiftçiye ve ihtiyaç sahiplerine gübre desteği

Hayata geçirilecek proje ile doğayı koruma konusunda önemli adım atacaklarını belirten Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İlçe sınırları içerisindeki bahçe ve sera atıklarından elde edilecek bitkisel atıkları toplayarak kompost gübreye dönüştüreceğiz. Yaptığımız geri dönüşüm ile yıllık yaklaşık bin ton bitkisel atığı geri dönüştürmüş olacağız.”

 

Elde edilecek kompost gübrelerin ücretsiz şekilde ilçedeki çiftçilere ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını da belirten Özkan, sözlerini şöyle noktaladı:

 

“Geri dönüşüm yöntemiyle elde edeceğimiz organik gübreleri ücretsiz şekilde çiftçimize hediye ederek üreticilerimizin yanında olacağız. Bu kapsamda hem doğayı korumuş olacağız hem de üreticimize destek olmuş olacağız.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni