Foça’da Büyükler ve Çocuklar Köpeklerle Kitap Okudular

İzmir’in Foça İlçesi’nde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü/ Haftası  dolayısıyla  Köpeklerle Okuma Etkinliği düzenlendi.  İlçede aynı gün farklı saatlerde üç ayrı merkezde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar ve büyükler yanlarında köpeklerle kitap okudu.  İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi ekipleri de eğittikleri köpeklerle gösteriler yaptı.

 

Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD)’nin düzenlediği, Foça İlçe Halk Kütüphanesi,  ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi (KEM)’nin destek verdiği  Köpeklerle Okuma Etkinliği, ilçeye bağlı Yenifoça, kırsal Bağarası Mahalleleri ile ilçe merkezindeki Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Emniyet Müdürü Ergül Çetin, İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Kd.Bçvş. Fikret Dinç, HAYAD üyeleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı.  

 

Etkinlik İlçe Halk Kütüphanesi görevlileri tarafından halka ve çocuklara ücretsiz kitap dağıtımıyla başladı. Kitaplarını alanlar hem vatandaşların birlikte getirdiği kendi köpekleri, hem meydanda bulunan sokak köpekleri hemde Polis Köpek Eğitim Merkezi’nden gelen köpeklerle yanyana oturarak kitaplarını okudular. Bu arada büyüklerin yanısıra çocuklar köpeklerle şakalaştılar, oyunlar oynadılar. Köpek korkusu olanlara yaklaşıp dokunmaları, onların başını okşamaları, sevmeleri için dernek üyeleri ve hayvanseverler yardımcı oldular.    

 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi (KEM) ekiplerinin köpeklerle yaptığı gösteri büyük ilgi gördü ve dakikalarca alkışlandı.

 

BU DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİL

HAYAD üyesi Yayla Boztaş dünyanın bitki, hayvan ve insanlara ait olduğunu, hepsini korumanın ve kaynaştırmanın gereğine dikkat çekti. Yayla Boztaş;” Bugün bir takım etkinliklere ek olarak, çocuklarla hayvanları bir araya getirmek istedik. Hayvanların korkulacak canlılar olmadığını, bu arada, birde kitap sevgisini aşılamak için, farkındalık yaratmak için buradayız. İnsanların şunu anlaması lazım. Bütün insanların. Bu dünya yalnız bizim değil. Bu dünya hayvanların, bitkilerin, ağaçların, ormanların ve bizim. Onların hepsini en iyi şekilde korumak, gözetmek zorundayız. Tabii önce hayvanlardan başlıyoruz, çünkü eziyet çektikleri de oluyor. Amacımız bu. İnşallah başarırız.”

 

AMACIMIZ İNSANLARLA HAYVANLARI BARIŞTIRMAK

HAYAD Yönetim Kurulu üyesi Nejat Ercümen’de amaçlarının insanlarla hayvanları barıştırmak olduğuna vurgu yaptı. Nejat Ercümen; “Bütün amacımız insanlarla hayvanları barıştırmak. Tabii herkes hayvan sevmek mecburiyetinde değil. Ama en azından zarar vermesinler. Bizler yaşlanıyoruz. Bu işlere artık gençlerin iştirak etmesi lazım. Ama biz mümkün olduğu kadar sokakta aç hayvan bırakmamaya, bir de ayrıca yaralı hayvan oluyor, birbirine zarar veren hayvanlar oluyor, onların tedavilerini de bir noktada karşılamak durumundayız. Bu çok kolayda bir iş değil. Buna gençleri biz bekliyoruz açıkçası. Bizler yaşlandık zira.”dedi.

 

HEM KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI HEM HAYVAN SEVGİSİ

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ise ilçede üç ayrı noktada güzel ve yararlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Mehmet Türköz; “İçinde bulunduğumuz hafta 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü idi. Bu bağlamda, Yenifoça, Bağarası ve Eski Foça’da  güzel saatler yaşadık. Maksadımız, bugünler biliyorsunuz, anlama ve anlatma günleridir. Hem kitap okumanın zevkini, hem kitap okuma alışkanlığı kazandırma, hemde doğa sevgisini, hayvan sevgisini çocuklarımıza kazandırma bağlamında bu etkinliği düzenledik. Hayvanlar dünyada bizim birlikte yaşadığımız canlarımız. Sokaklarımız onlarla güzel. Çocuklarımıza bu bağlamda da okuma alışkanlığı kazandırması için güzel bir faaliyet oldu. Bütün çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Yolları bahtları açık olsun.” Dedi.     

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni