Genç Şefler, Adana Lezzet Festivali’nde Hünerlerini Sergiledi

Adana’da 667 bin misafirine 3 gün boyunca lezzet şöleni yaşatan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, geleceğin şef adaylarını da unutmadı. Liseli ve üniversiteli genç şefler, bu sene Adana Lezzet Festivali kapsamında ilki gerçekleştirilen Genç Şefler Yarışması’nda hünerlerini sergiledi.

 Adana Valiliği’nin öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ve sinerjisi ile Adana’nın gastronomi dünyasındaki yerini sağlamlaştırmak için organize edilen 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali bu sene kendi rekorunu kırarak 667 bin ziyaretçi ağırladı. Konferans, panel, atölye gibi etkinliklerin de düzenlendiği dev organizasyonda, bu sene ilk kez gerçekleştirilen Genç Şefler Yarışması da büyük ilgi gördü.

21 GENÇ ŞEF ÖDÜL ALDI
Bu yıl  ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak’ temasıyla hayata geçirilen ve geçmişten günümüze uzanan Türk mutfağını gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festival, geleceğin şefleri için de önemli bir etkinliğe imza attı. Bu sene festival kapsamında ilk kez Genç Şefler Yarışması organize edildi. 9 farklı ilden üniversiteli ve liseli 67 şef adayının katılım gösterdiği 5 yarışma gerçekleştirildi. Hünerlerini sergileyen genç şefler, yaptıkları yemeklerle jüri üyelerinin takdirini aldı. Yarışmada 21 genç şef ödül alırken kazananların 14’ünün kız öğrenci olması da dikkat çekti.

“ÖĞRETİCİ VE KIYMETLİ BİR TECRÜBE”

Daha sonraki iş hayatlarında fark edilecek, deneyimli, başarılı, örnek alınacak, takdir görecek şefler olmanın anahtarlarını kazanacakları bir deneyim olması nedeniyle genç şefler yarışmalarını çok önemli bulduğunu söyleyen Üniversiteli Genç Şefler Ekip Yarışması Jüri Başkanı Elif Edes, “Çünkü yarışmalara hazırlanmak disiplin ister, meraklı ve araştırmacı olmak gerekir. Yarışma ortamlarında, farklı üniversitelerden katılan ilerideki meslektaşları ve farklı deneyimlere sahip jüri şefleri ile bir arada bulunmak genç şef adayları için öğretici, kıymetli bir tecrübe” dedi.

OLUMLU DEĞİŞİMİ GÖREBİLİYORUZ

Yarışmada kız öğrencilerin başarısına da değinen Edes, “Otel, restoran, pastane mutfaklarında çalışan, kendi işletmelerini açan kadın şef sayısı arttıkça, sunulan tabaklardan üreticilere yönelik taleplere kadar gastronominin tüm halkalarında olumlu değişimi görebiliyoruz. Türkiye gastronomisi ve ekonomiye büyük canlılık getiren gastronomi turizmine yönelik çalışmalarda bilinçli, eğitimli, disiplinli kadın şef, kadın üretici ve girişimci sayısının artması ile Türkiye’nin dünyanın önemli gastronomi destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum” dişe konuştu.  

 

Genç Şefler Yarışması’nda ödül alan genç şefler şöyle:

ÜNİVERSİTELİ GENÇ ŞEFLER
 1. YARIŞMA BİREYSEL DALINDA YARIŞMA SONUÇLAR

1. Serpil Beytut (Korkut Ata Üniversitesi) – Ballı Mahmudiye

2. Seda Horasan (Kayseri Üniversitesi) – Kaymaklı Bulgur Pilavı Eşliğinde Fırın Ağzı

3. Ayşe Günay (Artuklu Üniversitesi) – Nohut Püresi Eşliğinde Fellah Köftesi

ÜNİVERSİTELİ GENÇ ŞEFLER
 2. YARIŞMA BİREYSEL DALINDA YARIŞMA SONUÇLARI

1. Merve Işık (Kayseri Üniversitesi) – Beğendi Eşliğinde Pastırmalı Bonfile Sarma

2. Sümeyye Çelik (Hacı Bektaş Veli Üniversitesi) – Kayseri Yağlaması

3. Kübra Nur Orhan (Korkut Ata Üniversitesi) – Patlıcanlı Beyti Kebabı

ÜNİVERSİTELİ GENÇ ŞEFLER
 EKİP DALINDA YARIŞMA SONUÇLARI

1. Eda Nur Çiçek – Mehmet Salih Keser – Zilan Şahin (Artuklu Üniversitesi)

Yemek Adı: Ciğerli Ali Nazik, Hakkari Yöresine Ait Pilav Yemeği, Paluze Tatlısı

2. Onur Can Bilir – Merve Nur Güleççi – Rüstem Dilce (Gedik Üniversitesi)

Yemek Adı: Fındık Antep Lahmacun, Eliböğründe, Saray Helvasıfındık Antep Lahmacun, Eliböğründe

3. Ece Bazlamaçcı – Cemil Emir Kapan – Kübra Kılıç (Artuklu Üniversitesi)

Yemek Adı: Pazı Sarması, İncasiye, Armut Tatlısı

LİSELİ GENÇ ŞEFLER
 BİREYSEL DALINDA YARIŞMA SONUÇLARI

 1. Zeynep Yılmaz (Seyhan Atatürk Mes. ve Tek. Anadolu Lisesi) – Sebzeli Mantı

2. Özlem Gürbüz (Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Beğenilen Kebap

3. Mustafa Efe (Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu) – Humus Yatağında Ayvalı Kebap Lisesi

GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI
 BİREYSEL DALINDA YARIŞMA SONUÇLARI

 1. Kaan Avluklu (Yuki Sushi) – Manca – Borana

2. Hasan Sancar (Kampüs Cafe) – Sarı Gelin

3. Gülcan Yaşar (Walk In Wok Sushi Bar)  – Armutta Adana Ciğer
 
Adana Lezzet Festivali Sponsor ve Destek Veren Kurumları:

Coca-Cola’nın Platin, Öztiryakiler’in Ana Mutfak, Lassa’nın Etkinlik Sahnesi Sponsoru olduğu festivalde, Cihangir Kebap&Kaburga, Komili, Doğanay, Optimum, Levent Börek, Kütahya Porselen, Pirge, Tostçu Mahmut, Anavarza Bal, Madenci ve Beta Tea sponsor olarak yer alıyor. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin düzenlenmesine destek veren kurum ve kuruluşlar ise şöyle; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB), Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası (ALKO), Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPAD), Çukurova Aşçılar Derneği, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), Park Zirve Zaimoğlu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni