Gerenli ranta karşı mücadeleyi bırakmıyor

“Burayı Lüleburgaz halkına kazandırdık demeyi istiyorum”

 

Özelleştirme İdaresi’nce imar planı değiştirilerek tüm itirazlara ve dava sürecine rağmen satışa çıkartılan Pancar Bölge Şefliği alanı hakkında mücadeleyi bırakmayacağını söyleyen Başkan Gerenli, “Ben bu görevi bir gün bıraktığımda ‘Ben bunun için sonuna kadar mücadele ettim, burayı Lüleburgaz halkına kazandırdık’ demeyi çok istiyorum” dedi.

 

Lüleburgaz’da Özelleştirme İdaresi’nce imar planı belediye hizmet alanından 5 katlı ayrık konut nizam alanı olarak değiştirilen, Lüleburgaz Belediyesi’nin açtığı davaya ve Lüleburgazlıların başlattığı imza kampanyasına rağmen satışa çıkarılan Pancar Bölge Şefliği’nin ranta kurban gitmemesi için mücadele sürüyor. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, her yerde konuyu gündemde tutarken son olarak CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın halk toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gerenli, Pancar Bölge Şefliği’nin ranta kurban gitmemesi için mücadelelerinden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.

 

Sonuna kadar mücadele vurgusu!

Başkan Gerenli, Pancar Bölge Şefliği arazisinin satışa çıkarılmasına topyekun tepki gösterilmesi ve mücadeleden asla vazgeçilmemesi vurgusu yaparak, “Ben bu görevi bir gün bıraktığımda ‘Ben bunun için sonuna kadar mücadele ettim, burayı Lüleburgaz halkına kazandırdık” demeyi ve başım dik bir şekilde Lüleburgaz’da gezmeyi çok istiyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Gerenli’nin bu sözü salondu bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

 

41 yıldır hizmet alanıydı!

Başkan Gerenli, 3.5 yıl önce göreve geldiğinde Lüleburgaz’ın imar planlarını incelediklerini ve Pancar Bölge Şefliği’nin alanının 1981 yılından beri sosyal donatı alanı olarak geçtiğini söyledi. Gerenli, “ Bu bölgeyle ilgili olarak harekete geçip projelerimizi sunduk. Buranın ya tahsisi ya da kısıtlı parseldir, kamulaştırma bedeliyle bize verilmesini talep ettik” dedi.

 

Proje görselleriyle anlattı!

2019 yılında hazırlanan projenin görsellerini paylaşan Başkan Gerenli, “Özellikle yaşlılarımıza ve çocuklarımıza nefes alabilecekleri rahat bir alan yaratma düşüncesindeydik. Projemizde biz hiçbir binayı yıkmadan bunları birbirine bağlayarak Yaşlı Gündüz Bakımevi hemen yanında Kreş, Konukevi ve Kütüphane yapacaktık. Çünkü kentlerde bir şeylerin yıkılıp yenilerinin yapılması beni çok rahatsız ediyor. Tarihimize de sahip çıkmamız gerekiyor. Pancar Şefliği’nin olduğu yer bizim tarihimizde son derece önemli bir yerdir. Orası tarihi dokusunu koruyacak hem de çocuklarımıza, özellikle yaşlılarımıza kullanacakları bir alan yaratacaktık” diye konuştu.

 

“Birdenbire plan değişikliği yapıldı”

Başkan Gerenli, proje başvurusu yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Özelleştirme İdaresi tarafından birdenbire imar plan değişikliği yapıldığını hatırlatarak, “İmar plan değişikliğiyle burası 5 katlı ayrık konut nizam alanı olarak değiştirildi. Hemen itiraz ettik. Bu bir yetki gaspıdır, imar planlarını yerel yönetimler yapar. Burada yapılacak olan 5 katlı konut değişikliği buranın nüfus ve trafik yoğunluğunu artıracak. Bizim bu bölgede yaşayan insanlara konforlu altyapı ve sosyal hizmet vermemizi engelleyecek. İtirazımız görüşülmeden zaman aşımı olduğu gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme süreci başladıktan sonra bu bölgeyle ilgili olarak ciddi sıkıntılar oluştu. Bize yıkın dediler” ifadelerini kullandı. Başkan Gerenli, tüm itirazlara rağmen mahkeme süreçleriyle ilgili belediyeye herhangi bir cevap gelmediğinin altını çizerek, Pancar Bölge Şefliği’nin ranta kurban gitmemesi mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni