Karşıyaka’ya Yeni Taziye Evi ve Kütüphane Binası

Karşıyaka Belediyesi’nin bir proje olarak başlattığı Taziye Evi ve Kütüphane binasının temel çalışması tamamlandı. Zübeyde Hanım Mahallesi 7448/17 Sokak No:15 adresinde yer alan, vatandaşlar için büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan binanın kat çıkma, izolasyon ve yalıtım çalışmalarının ise önümüzdeki hafta başlatılması planlanıyor.

Söz konusu binanın zemin katında, yaklaşık 785 metrekare alana sahip bir taziye evi oluşturulacak. Bu bölümde; öğün başına 300 kişiye yemek çıkartabilecek kapasiteli, tam donanımlı ve soğuk hava deposu olan bir mutfak, en az 140 kişi kapasiteli yemek salonu, çalışma ofisleri ve tuvaletler yer alacak. Ayrıca 51 metrekare alana sahip bir iç avlu da bulunacak. Vefat eden vatandaşların ailelerinin taziye ziyaretlerini kabul edebileceği bir mekan olarak tasarlanan bina, aynı zamanda bir aşevi olarak da hizmet verecek.

ENGELSİZ HİZMET
Binanın birinci katında ise 250 kişi kapasiteli bir kütüphane olacak. Kütüphanede çocuk bölümü, vatandaşların internette araştırma yapmalarını sağlayacak bilgisayar kullanım alanı, halk kütüphanesi, toplantı-grup çalışma salonu, film-seminer salonu ve tuvalet yer alacak. Bina; engelli asansörü, engelli tuvaletleri ve görme engelliler için kılavuz taşları ile engelli vatandaşların rahatça hizmet almalarını sağlayacak şekilde düzenlenecek. Dış cephe mantolaması ısıtma-soğutma sistemleri çevre ve ısı kayıplarının minimuma indirilmesi göz önüne alınarak tasarlanırken, binanın 900 metrekare yeşil alana sahip bir bahçesi de olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni