Kemer Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Kemer Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Topaloğlu, mecliste verdiği müjdeyle Kemer’e yeni belediye binasını kazandıracaklarını söyledi.

 

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan yılın son toplantısına, meclis üyesi İsmail Aka mazereti nedeniyle katılmadı.

 

Meclis öncesi kısa bir konuşma yaparak Kemer gündemini değerlendiren Başkan Topaloğlu, meclis üyesi İsmail Aka’ya yapılan silahlı saldırıyı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri takip eden gazeteci Murat Gündüz’e yapılan saldırıyı kınadığını söyledi.

 

Başkan Topaloğlu, 2023 yılının herkese huzur ve mutluluk getirmesi, savaşların olmadığı, barışın olduğu bir yıl olması temennilerinde bulundu.

 

– Dünya bocce şampiyonuna altın ödülü

 

Geçen ay mecliste alınan karar doğrultusunda İtalya’da yapılan Dünya Bocce Şampiyonası’nda kendi kategorisinde dünya şampiyonu olan Mikayil Şen’e 10, milli takım antrenörü Erdal Buyruk’a ise 2 tam altın ödül verildi. Ödülleri Başkan Topaloğlu, Meclis üyeleri Mustafa Bilici, Ferhan Fidan ve Hakan Tuncer takdim etti.

 

– Başkan Topaloğlu, imar planları hakkında bilgi verdi

 

İmar planı çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Topaloğlu, şöyle konuştu:

 

“Çıralı’da imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı ve askıya çıktı. Askıdan indikten sonra 18 uygulamasını işleme koyacağız. Tekirova Mahallesi’nde tapular hazır. Bu ay içerisinde herkese tapularını vereceğiz. Cumayeri mevkisindeki çalışmalar bizim encümenden geçti ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Göynük Mahallesi 1. Bölgede çalışmalarımızı artık tamamlamak istiyoruz. Beldibi Mahallesi’nin imar planında Beldibi 3 kısmında 18 uygulaması yapıldı. Askıdaki itirazları arkadaşlarımız değerlendirdi ve büyükşehir belediyesine gönderdiler. İnşallah Kemer’de imar planı onaylanmamış hiçbir yer olmayacak.”

 

Başkan Topaloğlu, kadrolu işçilere 24 bin lira, belediye şirket personeline de 15 bin 900 lira banka promosyonunun yattığını belirterek, işçilerin her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade etti.

 

– Kuzdere Mahallesi’ne huzurevi müjdesi

 

Başkan Topaloğlu, Kuzdere Mahallesi’nde 50 kişiye hizmet verebilecek bir huzurevi yapacaklarını belirterek, “Bir yatırımcı ile görüştük. Kuzdere Mahallesi’ndeki eski sanayinin olduğu alanda 50 kapasiteli bir huzurevi yapacak. İsmini şu anda açıklayamıyoruz. Belediye personelimiz çizimlerini yaptı. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

– Kemer’e yeni belediye binası yapılıyor

 

Başkan Topaloğlu, mecliste yaptığı konuşmasında yeni belediye binasının yapılacağını müjdeledi.

 

Yeni belediye binası için daha önce meclisin borçlanma yetkisi verdiğini belirterek, “Daha önceki konuşmamda da belediye binasının Kuzdere yerşne Kemer’e yapılmasını önermiştim. Kemer’de yerimiz olmadığı için Kuzdere’de karar kılmıştık. İki yıllık çalışmanın ardından Ahmet Erkal Spor Tesislerinin olduğu yerde 17 bin 165 metrekarelik yeri belediye hizmet binası olarak onaylattık ve plan geldi. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kemerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Bal, mecliste yeni belediye binası ile ilgili bir sunum yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın da Tekirova Mahallesi Cumayeri mevkisindeki Karaçay Deresinde yapılan ıslah çalışmalarıyla ve Çamyuva Mahallesi Sarıören ve Hayıtlıgöl mevkilerinde yapılan alt ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili mecliste sunum yaptı.

 

Mecliste, Sayıştay Başkanlığının 2021 yılı Denetim Sonuçları ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi.

 

Kemer Belediyesi’nde geçici işçi statüsünde çalışan işçilere çalışma vizesi verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

Kemer Belediyesi norm kadrosunda yapılacak olan değişikliklerin oy birliği ile kabul edildiği mecliste, Antalya’da ikamet eden belediye personellerine 2022 yılı için tahsis edilen personel servis otobüsünün süresi dolduğundan, 2023 yılında personel servisinin devam edip etmeyeceği, devam etmesi halinde ücretinin belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi ve servis ücreti 1 yıllık 600 lira olarak belirlendi.

 

Kemer sınırları içerisinde kurulmakta olan Çamyuva Sebze- Meyve ve Yerli Pazarının 12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmeliğin 10. maddesine istinaden ilerleyen günlerde bitirilmesi planlanan 143 ada 1 parselde bulunan, kapalı pazar yeri alanına taşınması konusu ve Kemer Belediye Meclisinin 02/11/2022 tarih ve 105 sayılı kararı ile daha detaylı araştırılıp incelenmesi istenen “Bağımsız Atık Toplayıcılarının Çalışmalarına İlişkin Usul ve Esaslar” taslağının yeniden görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Kemer Belediye Meclisinin 05/05/2022 tarih ve 57 sayılı kararı ile kabul edilen Antalya ili Kemer ilçesi, Arslanbucak Mahallesi Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanlarına ilişkin onaylanan Plan Hükmü Değişikliği ile ilgili askı süresince yapılan itirazların görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na sevk edilirken, ilçe sınırları içerisinde mülkiyeti belediyeye ait olan konut amaçlı imar parsellerinde dar gelirli aileler için TOKİ benzeri bir ödeme şekli oluşturularak belediye tarafından sosyal konut projesi yapılması konusu ile ilgili alınan İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Mecliste, Arslanbucak Mahallesi ile Kuzdere Mahallesini birleştiren orman deposunun olduğu kısımdaki büyük köprünün güncel nüfus ve trafiğe uygun hale getirilmesi ile ilgili alınan İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi ve 2023 yılı içerisinde yapılacak olan tüm kardeş şehir ziyaretleri ile ilgili gerekli yurt dışı izninin verilmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Bir sonraki meclis toplantısı 4 Ocak Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni