Kocaeli Büyükşehir’den 285 balıkçıya tekne bakım malzemesi desteği

Büyükşehir, kent genelinde küçük ölçekli balıkçılık yapan 285 kişiye tekne bakım malzeme desteği verdi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, küçük ölçekli balıkçıların desteklenmesi projesi kapsamında 12 metrenin altında geleneksel yöntemler ile yeşil ruhsatlı ve mavi kart kayıtlı olarak balıkçılık 285 kişiye tekne bakım malzemesi desteği verdi. Hereke Prof. Ahmet Haluk Dursun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Liman Başkanı Erol Ekmekçi, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Ali Sarı, balıkçı kooperatifleri, bölge muhtarları ve balıkçılar katıldı. Malzeme dağıtım töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Yaptığımız malzeme yardımının sizleri bir nebze olsun rahatlatacağını umuyorum” dedi.

 

BÜYÜKAKIN: “İNŞALLAH HAYIRLI BEREKETLİ BİR SEZON OLUR”

Hereke Prof. Ahmet Haluk Dursun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen balıkçılara destek paketi dağıtım programı kahvaltı ile başladı. Ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Son dönemlerde ortaya çıkan müsilaj probleminden en çok etkilenen balıkçılarımız oldu. Bu desteğin sizleri rahatlatacağını umuyorum” dedi. Müsilaj ile mücadeleden bahseden Büyükakın, “Müsilaj problemi küresel ısınma ile alakalı bir problemdi. Müsilaj sorununu yaşayınca oturup düşündük. Müsilaj ile mücadele kapsamında Körfez’de çalışmalar yaptık. Tüm Marmara bölgesi ile bir araya geldik ve denizdeki hayalet ağların kaldırılması için adım attık. Verdiğimiz destek çok büyük değil aslında. Çocukluğumdan beri balıkçılığı biliriz. Bu işi profesyonel yapanlar için çok da zevkli bir iş değildir. Aksine çok meşakkatli bir iştir. Yapacağımız destek paketi sizi kurtaracak mı hayır. Ama bir nebze olsun sizi rahatlatacaktır. Sezon başlıyor, inşallah hayırlı bereketli bir sezon olur” dedi.

 

SARI: “BÜYÜKŞEHİR’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Ali Sarı ise, “Bölgemizdeki vatandaşlarımıza en temiz ve en güvenilir balığı getiren arkadaşlarımız burada. Balıkçı arkadaşlarımız pandemi ve müsilajdan dolayı büyük mağduriyetler yaşadı. Arkadaşlarımız inşallah bu yardımla daha iyi bir sezon geçirecekler. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

SÖĞÜT: “BALIKÇILAR İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTEK”

Balıkçılara yapılan destek paketi dağıtım programında yer alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de vermiş olduğu desteklerden ötürü Büyükşehir’e teşekkürlerini iletti. Söğüt,  “Tahir başkanımız, tarımdan hayvancılığa, spordan sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda ne sıkıntı varsa üreticimiz ve esnafımızın imdadına yetişiyor. Bugün de küçük ölçekli balıkçılıkla uğraşan balıkçılarımıza önemli bir destek sağladı. Bu destek projesinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Söğüt, Hereke’deki marinanın kapasitesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından artırılacağını da sözlerine ekledi.

 

DESTEK PAKETİNDE NELER VAR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin küçük ölçekli balıkçılara sağladığı destek paketinin içinde ‘Epoksi’ adı verilen 3, 5 kilo ağırlığında son kat boyası, 2, 5 kilo ağırlığında zehirli (Antifouling) Boyası (2,5 litre), 3 kilo ağırlığında Epoksi Dolgu Macunu, Balıkçı Tulumu ve Türk Bayrağı yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni