Kütahya’da Büyük Zafer’in 100. Yılına Özel Milli Pul Sergisi

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu’nun (TFDF) iş birliği ile Büyük Zafer’in 100. yılına özel düzenlenen Millî Pul Sergisi, Millî Mücadele’nin önemli şehirlerinden Kütahya’da sergilenmeye başlandı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı hizmet veren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) tarafından her sene farklı bir şehirde düzenlenen Millî Pul Sergisi, pandemi önlemleri nedeniyle verilen ara sonrası Kütahya’da yeniden başladı.

 

En son 2019 yılında Ankara’da gerçekleştirilen Millî Pul Sergisi, 3 yıl aranın ardından 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılında Kütahya’da ziyarete açıldı. Kütahya Sera AVM’de düzenlenen serginin açılışına PTT AŞ ile TFDF yöneticilerinin yanı sıra Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Vural Kavuncu, filateli koleksiyonerleri ve misafirler katıldı. 

 

FİLATELİYE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Kütahya Sera AVM’de ziyarete açılan sergi açılışında konuşan PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ragıp İmamoğlu konuşmasına Mardin’de ve Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda gerçekleşen trafik kazalarında görevleri başında şehit olanlara ve hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar dileyerek başladı. 

 

PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ragıp İmamoğlu, “Pul, bir koleksiyon unsuru olmanın yanı sıra milletlerin geçmişi ile bugünü arasında köprü kuran; tarihi ve sosyal hafızayı canlı tutarak kültürel aktarımı sağlayan önemli bir kültürel değerdir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir yere sahip olan pul koleksiyonculuğu, Şirketimizin büyük bir özenle hazırladığı bir takvim doğrultusunda yıl boyunca çıkardığı pullar, filateli derneklerinin katkıları ve değerli koleksiyonerlerimizin iş birliği ile her geçen gün daha fazla ilgi görmeye başlamıştır” dedi. Millî Pul Sergilerine pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıklarını ancak 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlediklerini belirten Mehmet Ragıp İmamoğlu, “Pul sergimiz Kütahyalı hemşerilerimiz başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından gelen koleksiyonerlerimizin bu konudaki özlemini giderecektir” ifadelerini kullandı.

 

“BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI” KONULU PORTFÖY 30 AĞUSTOS’TA TEDAVÜLE SUNULACAK

Filatelinin yalnızca bir hobi değil aynı zamanda millî hafızanın korunmasında önemli bir unsur olduğunu belirten Mehmet Ragıp İmamoğlu, “PTT Ailesi olarak 1863 yılında çıkardığımız ilk pul ile başladığımız bu yolculuğa 159 yıllık tecrübemizle devam ediyoruz. Filateli ile ilgili bilgi sahibi olmak ve bu alanı daha yakından tanımak isteyenler için sergi ve etkinlikler düzenliyor, bu kapsamdaki faaliyetlerimiz ile filatelinin ilgi duyan herkes tarafından tanınması adına elimizden geleni yapıyoruz. Biz filateliyi sadece bir hobi olarak değerlendirmiyor, aynı zamanda millî hafızamızın korunmasında önemli bir unsur olarak görüyoruz” diye konuştu. 

 

“MİLLÎ PUL SERGİMİZİ KÜTAHYALILAR İLE BULUŞTURMAKTAN MUTLULUK VE GURUR DUYUYORUZ”

 

Kütahya Valisi Ali Çelik, Büyük Zafer’in 100. yılında Millî Pul Sergisi’nin Kütahya’da gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, pulların gelecek nesillere bırakılacak tarihsel birikimin inşası sürecinde önemli rol üstlendiğini söyledi.

 

Vali Ali Çelik, “Bu sene pul koleksiyonerlerinin bir araya geldiği filateli organizasyonun Kütahya’da yapılması bizleri mutlu etti. PTT camiasına ve koleksiyonerlere Kütahya’da oldukları için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

 

Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ziya Ağaoğulları, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Kütahya’da atıldığını belirterek, “Millî Pul Sergisi’nin Kütahya’da gerçekleşmiş olmasından dolayı PTT Genel Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunarım. Biz filatelistler, hazırladığımız koleksiyonlar ve yaptığımız çalışmalarla bu değerleri gelecek nesillere aktarmayı görev edindik. Edirne’den Adana’ya; İzmir’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelerek 262 panodan oluşan 60 koleksiyonla bu sergiye katıldık” şeklinde konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni