Üretim Aşkıyla Tarladan Seraya İndiler

BAŞKAN ALTINOK ÇİFTÇİ KADINLARI SÜRPRİZLE KARŞILADI

 

Keçiören Belediyesi tarafından 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla tarımsal üretimde sürekliliğin ve kadın çiftçinin önemine dikkat çekmek için düzenlenen ‘Serada Üretim Teknikleri’ konulu eğitim programına Başkan Altınok sürpriz bir kutlamayla katıldı. Keçiörenli çiftçi kadınlara yönelik düzenlenen eğitim programında Başkan Altınok’un yanı sıra AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da yer aldı.

 

Ankara ikliminde ilkbahardan sonbahara kadar tarımsal üretim serüvenini sürdüren Keçiören Kösrelik ve Güzelyurt köylerindeki çiftçi kadınlar eğitim azmiyle tarladan seraya indi.

 

Kışın, kendi imkânlarıyla bahçelerine kurdukları serada üretim yapmak için Keçiören Belediyesinden eğitim desteği isteyen çiftçi kadınların talebi geri çevrilmedi. 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’ne özel ‘Serada Üretim Teknikleri’ konulu eğitim programıyla çiftçi kadınlara üretim yapmanın teknikleri uygulamalı olarak öğretildi. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi Ziraat Mühendisi Selman Gündağ çiftçi kadınlara sera kurma, bitki üretme ve verim almanın püf noktalarını anlattı. Çiftçi kadınlar da merak ettikleri soruların yanıtını bu eğitim sayesinde öğrenme fırsatı buldu. Kış mevsiminde üretimlerini kesintisiz sürdürmek isteyen çiftçi kadınlar günün sonunda aldıkları eğitimin ve sürpriz kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

 

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok seradaki eğitimin sonunda, çiftçi kadınların 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için hazırlattığı saksıda lavanta ve mis kokulu lavanta keseleriyle onların karşısına çıktı. Keçiören Ovacık Mahallesi’ndeki akıllı serada gerçekleştirilen eğitime Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un yanı sıra AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da katıldı. Kadınları bu özel günde tebrik eden Başkan Altınok çiftçiye destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Uygulamalı olarak ekim ve dikim yöntemlerinin de gösterildiği eğitim ve kutlama programında kadınlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

 

Başkan Altınok ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan salatalık ve biber dikimi yaparak tarımsal üretimin önemine dikkat çekti.

 

Keçiören Kösrelik Köyü Muhtarı Mustafa Yaman ve Güzelyurt Köyü Muhtarı Mustafa Sinan Öztürk de desteklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni