10.Boğaziçi Film Festivali Karanlık Gece Filminin Ekibini Ağrladı

Yönetmen Özcan Alper’in “Karanlık Gece” filminin ekibi, 10. Boğaziçi Film Festivali gösterimi sonrası düzenlenen söyleşiye katıldı.

 

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden olan “Karanlık Gece”, İstanbul seyircisiyle buluştu. Özcan Alper’in yönettiği filmin gösterimi, 22 Ekim Cumartesi günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşti. Gösterim sonrası düzenlenen söyleşiye filmin yönetmeni Özcan Alper, yapımcılarından Soner Alper, başrol oyuncularından Berkay Ateş ve ekip üyeleri katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise film eleştirmeni Başak Bıçak gerçekleştirdi.

 

Yönetmen Özcan Alper son dönemde suç olgusu, toplumsal baskı gibi konuların işlenmesinin filmin yaratım sürecine nasıl etki ettiği sorusuna, “Biz aslında burada Türkiye’nin son 5-10 yılından ziyade 100 yılın Türkiye’sine bakmaya çalıştık. Genel bir kötülük olgusuna bakmak; ırkçılık, milliyetçilik gibi kavramların geri planında kalan psikolojik, felsefik olguları anlamak için uğraştık.” diye cevap verdi. Filmde işlendiği gibi suçu birilerine atmadan, kimi zaman o suçu da üstlenerek ilerlemenin önemine vurgu yapan Alper, “İnsanlardan çok, topluma ve sisteme bakmayı daha doğru görüyorum.” dedi.

 

Seyircilerin, Özcan Alper filminde yer almanın özellikle doğa noktasında karşılığının ne olduğu sorusuna Berkay Ateş, seyirci olarak hayranı olduğu bir yönetmenle çalıştığını belirterek, “Bu yüzden bu film benim için oldukça öğretici oldu. Yaz okulu gibi geçirdim bu süreci. Filmin hak ettiği böyle bir şeydi. Girmemiz gereken yerler vardı. Aslında Özcan Alper sinemasının doğayla kurduğu bağ, insanla kurduğu bağ ile çok paralel. Bu bağ, oyuncu olarak bana çok iyi geldi.” diye karşılık verdi. 

 

Yönetmenliğini Özcan Alper’in üstlendiği “Karanlık Gece” filmi, gezgin bir müzisyen olan İshak’ın yedi yıl sonra döndüğü kasabada geçmişle yüzleşmesini ve yaşadığı suçlulukla mücadelesini konu alıyor.

 

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 SinemasıAtatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni