AKM Yeşilçam Sineması’nda 16-22 Eylül Filmleri

Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sineması’nda Pedro Almodóvar rüzgârı esmeye  devam ediyor. Bu haftanın seçkisinde; İspanyol Sineması’nın dahi yönetmeninin, “Kötü Alışkanlıklar”, “Julieta” ve “Konuş Onunla” isimli ses getiren yapımları, 22 Eylül’e kadar AKM Yeşilçam Sineması’nın beyaz perdesinde izleyicilerle buluşacak.

 

Kötü Alışkanlıklar – Pedro Almodóvar

AKM Yeşilçam Sineması, 16-22 Eylül / 14.00 

İspanyolların dünya sinemasına armağanı Pedro Almodóvar’ın 1983 yapımı filmi “Kötü Alışkanlıklar”, 16-22 Eylül haftası boyunca 14.00 seansında gösterimde olacak. 114 dakika süren ve başrollerini Cristina Sánchez Pascual, Will More ve Laura Cepada’nın paylaştığı film, Almodóvar’ın kara mizah anlayışını gözler önüne seriyor. 

 

Yolanda köhne bir gece kulübünde şarkıcılık yapmaktadır. Erkek arkadaşı yüksek doz uyuşturucudan ölünce polislerin peşine düşmesinden korkar ve kadınları sokaklardan kurtaran bir manastıra sığınır. Manastır sakinleri, baş rahibenin doğum gününü kutlamak ve varlıklı patronlarını kendilerini terk etmemelerine ikna etmek için Yolanda’nın başrolde olduğu çılgın bir gece düzenlemeye karar verirler.

 

Julieta – Pedro Almodóvar 

AKM Yeşilçam Sineması, 16-22 Eylül / 16.15 

Kadınları ve kadın hikayelerini filmlerinin odağına koyan Pedro Almodóvar’ın prömiyeri 2016 yılında Cannes Film Festivali’nde gerçekleşen filmi “Julieta”, 16-22 Eylül haftasında 16.15 seansında AKM Yeşilçam Sineması’nda izlenebilecek. Almodóvar, filmin hikâyesini Nobel ödüllü, Kanadalı yazar Alice Munro’nun “Runaway” adlı kitabındaki üç kısa öyküyü beyazperdeye uyarlayarak kaleme aldı. Filmin başrollerinde ise, Michelle Jenner, Rossy de Palma ve Adriana Ugarte yer alıyor.  

 

Kocası Xoan’ın trajik ölümünün ardından Julieta, kızı Antía ile Madrid’de yeniden bir hayat kurmaya çalışır. Ancak yaşadıkları acı, onları yakınlaştırmak yerine birbirlerine daha da uzaklaştırır. On sekiz yaşına kadar Julieta ile yaşayan Antía, bir gün hiçbir açıklama yapmadan evi terk eder. Julieta kızını ararken onu ne kadar az tanıdığını fark eder. Bir gün yolda karşılaştığı, Antía’nın en yakın arkadaşlarından Bea’dan kızının yerini öğrendiğinde Julieta’nın geçmişine olan yolculuğu ve hesaplaşması da başlar.

 

Konuş Onunla – Pedro Almodóvar

AKM Yeşilçam Sineması, 16-22 Eylül / 18.30 

Almodóvar’ın “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde Altın Küre ve “En İyi Özgün Senaryo” dalında Oscar ödülü alan 2002 yapımı filmi “Konuş Onunla”, 16-22 Eylül haftası boyunca AKM Yeşilçam Sineması’nın 18.30 seansında vizyonda olacak. Cinsiyetler arasındaki iletişim zorlukları, yalnızlık, samimiyet ve aşktaki sebat kaybı gibi temaları işleyen ve 112 dakika süren filmde, Rosario Flores, Javier Cámara, Darío Grandinetti oynuyor. 

 

Bir dans gösterisinde tesadüfen yan yana oturan Benigno ve Marco’nun yolları, ikinci bir tesadüf sonucu bir hastanede kesişir. Benigno burada çalışan bir hastabakıcıdır, aşık olduğu Lydia’nın gece gündüz başındadır. Marco’nun matador sevgilisi Alicia ise bir güreş sırasında ağır yaralanır. Hemen hemen aynı dramatik yoldan geçen iki adamın arasında, kısa sürede derin bir dostluk başlar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni