Gençler Olivelo’da buluştu

Büyükşehir Belediyesi “Dünyanın En Önemli KonuSU”na dikkat çekiyor
 

İZSU Genel Müdürlüğü suyun önemine dikkat çekmek amacıyla gençlere yönelik üç günlük doğa kampı düzenledi. Olivelo Yaşayan Park’taki “Gençler Suyu Konuşuyor” temalı buluşmada iklim krizi ve suyun önemine dair farkındalık yaratacak etkinlikler, konserler yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iklim krizinin sonucu olarak dünyayı tehdit eden kuraklık tehlikesine karşı farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de yaşayan gençler “Dünyanın En Önemli KonuSU”nu konuşmak üzere Olivelo Yaşayan Park’taki üç günlük kampta bir araya geldi.

Kampın ilk günü sabah tanışma ve çadırların kurulumu ile başladı. Daha sonra gençler İZSU Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “Su Kalitesi, Su Kaynakları Yönetimi ve Suyun Korunması” ile “ Sanitasyon, Hijyen ve Atıksuyun Geri Kazanımı” başlıklı panellere katıldı. Öğleden sonra ise katılımcılar Yüksek Çevre Mühendisi Ebru Doğan Çalışkan ve Çevre Mühendisi Şermin Gür ile buluştu. Türkiye’nin gelecekteki su durumu, su kaynaklarının korunmasının önemi, İzmir’de suyun yönetimi ve atık su arıtma projeleri hakkında konuşulan interaktif buluşmada, Çalışkan şunları ifade etti: “Dünya su kaynaklarının yaklaşık yüzde 70’inin tarım amaçlı kullanıyor. Oysaki dünya nüfusunun yüzde 40’ını barındıran 80 ülke şimdiden su sıkıntısı çekiyor ve gelecekte su alanında risk yaşayacağ ı öngörülen ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.”

Ekolojik Okuryazarlık Atölyesi
Panellerin ardından Biyolog Mehmet Göktuğ’un yürüttüğü ekolojik okuryazarlık atölyesi yapıldı. Olivelo Yaşayan Park’ın doğal ekosistemleri ve yarı doğal geleneksek tarım alanlarındaki arazi çalışmasında biyoçeşitlilik ve orman yangınlarının kaynakları gibi konular üzerinde duruldu

Narkoz şarkılarıyla keyifli vakit
Atölyenin ardından katılımcılar 4 farklı rotada doğa yürüyüşü yaptı ve yürüyüş sonunda da Narkoz grubunun şarkılarıyla günü tamamladı.

İZSU Genel Müdürlüğü, İBB Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü ve İzdoğa A.Ş. işbirliği ile düzenlenen kamp yarın akşam son bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde geçen yıl 22 Mart Dünya Su Günü’nde İzmir’de bir araya gelerek “Başka bir su yönetimi mümkün” başlıklı Su Manifestosu’nu imzalamıştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni