Hünerli Eller Yarıştı, Hande Yener Coşturdu

Menemen Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, ikinci gününde de birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Şehir Parkı’nda düzenlenen “Hünerli Eller Menemen Çömlek Yarışması”nda çömlek ustaları, serbest teknik ve estetik dalda en iyi çömleği yapmak için birbirleriyle yarışırken, Cumhuriyet Meydanı’nda sahneye çıkan Hande Yener çömlek tezgahının başına geçti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dev vazo hediye eden Dünya Şampiyonu Menemenli Çömlek Ustası Ahmet Taşhomcu’nun yardımıyla kalp şeklinde çömlek yapan Yener, “İlk kez böyle bir deneyim yaşıyorum, çok mutlu oldum” dedi. Ortaya renkli görüntüler çıktı.

 

Sanatçılar hünerlerini sergiledi

Menemen Belediyesi Uluslararası Çömlek Festivali ikinci gününde de gün boyu süren etkinliklerle devam etti. Menemen Şehir Parkı’nda iki gün sürecek Hünerli Eller Menemen Çömlek Yarışması çömlek ustalarının kayıt yaptırmaları sonrası başladı. Festivale 18 ülkeden katılım gösteren çömlek ustaları, tezgâh başına geçerek serbest teknik ve estetik dalda olmak üzere eserlerini ortaya çıkardı. Festival alanına gelen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yurt içi ve yurt dışından gelen yarışmacılara başarılar diledi. Jürinin dikkatle takip ettiği, festival konuklarının da ilgiyle izlediği yarışma, gün boyu devam etti. Festivalin 3’üncü ve son günü olan bugün finallerin yapılacağı yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek. 

 

TAŞHAN’DA SERGİ VE ALTERNATİF PİŞİRME TEKNİKLERİ SUNUMU

Tarihi Taşhan ise festival kapsamında önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Akademisyenler öncelikle çömlekte alternatif pişirim tekniklerini davetlilere anlattı. Sunumun ardından Menemen çömlekçiliği ve seramik sanatını geliştirip tanıtmayı amaçlayan Hemhal Karma Sergisi ziyaretçilere açıldı. Sergiye katılan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Çömlekçiliğin kalbi 6000 yıldır Menemenimizde atıyor. İnsanlık tarihi kadar eski olan bu sanat; ustalarımızın hünerli ellerinde gelişerek günümüze kadar ulaştırılmıştır. Bugün çömlek ilçemizin sembolü, festivalimizin ilham kaynağı olmuştur. Menemenli ustalarımız, atalarından devraldıkları bu emsalsiz mirası yaşatarak, geliştirerek sonraki nesillere aktarmak gibi ciddi bir misyonu yerine getiriyorlar. Bizler de bu önemli çabaya destek olmak, Menemen çömlekçiliğini etkin biçimde tanıtmak, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla, 1.Uluslararası Menemen Çömlek Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte açtığımız Hemhal Karma Sergimizle de Menemen çömlekçiliğini ve seramik sanatını geliştirmeyi, tanıtmayı ayrıca diğer sanat dallarıyla buluşturarak sanatsal gücünü arttırmayı amaçlıyoruz. Genç sanatçıları da çömlek ve seramik alanında teşvik etmeyi, birbirleriyle iletişimlerini artırmalarına katkıda bulunarak uluslararası alanda geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Son olarak da çömlek ve seramik ustaları, firma sahipleri ve akademisyenler ‘Sanat Sohbetleri’nde çömlekçiliği konuştu.

 

HANDE YENER ÇÖMLEK TEZGÂHININ BAŞINA GEÇTİ

Festival konserleri kapsamında ise Cumhuriyet Meydanı’nda ilk olarak Menemenli sanatçı Oğuz Görceğiz, ardından da sevilen şarkıcı Hande Yener, sahneye çıktı. Meydanı dolduran konuklar birbirinden güzel şarkılarını alanı dolduran konuklar eşliğinde söyledi. Sahne şovuyla dikkat çeken Hande Yener, konserin sonunda sahneye getirilen çömlek tezgâhının başına geçti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve Dünya Şampiyonu Ahmet Taşhomcu’nun yardımlarıyla çömlek yapan Yener, “Bu kadar keyifli olduğunu bilmiyordum. İlk kez yapıyorum. Çok teşekkür ediyorum” dedi. Renkli görüntülerin yaşandığı çömlek yapımı sonrasında Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ünlü sanatçıya çiçek ve çömlekten yapılan gramofon hediye ederken, Menemen Şahinler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahin’de, Hande Yener’e kalpten çömlek yaptığı tezgâhı hediye etti.

 

YARIŞMADA FİNAL HEYECANI

Menemen Belediyesi Uluslararası Çömlek Festivali’nin son günü, Hünerli Eller Çömlek Yarışması’nın final heyecanı yaşanacak. Menemen Şehir Parkı’nda workshop etkinlikleri, çocuk atölyeleri, mahalle ve belediye stantlarının devam edecek. Festival Hey Müzik Grubu’nun Menemen Şehir Parkı’nda düzenleyeceği konserin ardından sona erecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni