Kaspersky: Kadınların teknolojide algıları nasıl değişti ve teknolojiye nasıl öncülük ediyor?

Kaspersky’nin Webby ödüllü podcast’inin yeni sezonu, dijital teknolojilerin geçmişine, geleceğine ve BT alanına öncülük eden kadınlara odaklanıyor:

Teknolojinin öncülük ettiği ilerleme, en son yenilikleri duraksamadan takip etmeyi gerektiriyor Ancak bu çılgın tempo teknolojinin geçmişinden bir şeyler öğrenmeyi de zorlaştırabiliyor. Kaspersky’nin Fast Forward podcast serisi, teknolojiyi şekillendiren trendleri yakın geçmişin perspektifinden inceliyor ve kadınların BT alanındaki liderliğine odaklanıyor. Programda ayrıca dünyanın dört bir yanından en yeni teknolojilerin ön saflarında çalışan konuklara yer veriliyor.

Kaspersky’nin geleceğin süpermarketlerini ve yeni uzay yarışını inceleyen bölümler içeren Fast Forward 1. Sezon, 2022’de En İyi Markalı Podcast dalında prestijli Webby Honoree ve Content Marketing Association tarafından Markalı Podcast dalında gümüş ödüle layık görüldü. 2. Sezon, dijital kimlik, sanal varlık ve sürükleyici deneyimler konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan sanatçı ve yönetmen Ghislaine Boddington tarafından sunuluyor. Boddington  düzenli olarak BBC Dünya Servisi için içerik üretiyor ve yardımcı sunuculuk yapıyor.

Ghislaine, 20 dakikalık her bir bölümde hayatımızı etkileyen teknolojilere dair bakış açısını ortaya koyuyor ve küresel endüstri uzmanları ve akademisyenlerle röportajlar yapıyor. Podcastın özgün müzik ve ‘binaural’ ses tasarımı hiper-gerçekçi, sürükleyici bir dinleme deneyimi yaratıyor. Programda ayrıca, Kaspersky Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Baş Güvenlik Araştırmacısı David Emm ile dinleyicilere kendilerini ve ailelerini çevrimiçi ortamda nasıl güvende tutabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunan ‘Güvenlik Alanı’ bölümü de yer alıyor.

İkinci sezonda bahsedilen teknolojiler arasında metaverse, sanal moda, aile yaşamında teknoloji, dijital sağlık ve artırılmış insanlar yer alıyor.

Kaspersky, kadınlara BT alanında kariyer yapmaları için ilham veriyor

Bu sezon özellikle kadınların teknolojide algıları nasıl değiştirdiğine ve teknolojiye nasıl öncülük ettiğine odaklanıyor. İki bölüm, oyun dünyasındaki kadınları, kız çocuklarını ve STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanında kadınların kariyer yollarını inceliyor. Bu odak noktası, Kaspersky’nin Mart ayında yayınlanan ilk sürdürülebilirlik raporunda vurgulandığı üzere, kadınlara BT alanında kariyer yapmaları için ilham vermeye devam etme kararlılığının altını çiziyor.

Podcast serisinin sunucusu Ghislaine Boddington, şunları söylüyor: “Fast Forward’ı sunmaktan ve dinleyicilerimizi bir an durup çevremizdeki teknolojilerin geçmişini ve gelecekteki olasılıklarını düşünmeye davet etmekten mutluluk duyuyorum. Bu dizi için evlerimizi, yaşamlarımızı ve işimizi iyileştiren öncü teknolojilerin ön saflarında çalışan dünyanın dört bir yanındaki en sevdiğim insanlardan bir kısmıyla röportaj yapmak büyüleyici bir deneyimdi. Bir eşitlik savunucusu olarak, teknoloji sektöründe çalışan kadınlar hakkında tartışmayı teşvik etmemizin ve her gün kullandığımız teknolojide kadınların ve kız çocuklarının olumlu temsilini desteklememizin hayati önem taşıdığına inanıyorum.”

Fast Forward 2. sezon 1 Haziran’dan başlayarak Ağustos’a kadar Spotify, Google ve Apple dahil olmak üzere tüm ses ve podcast kanallarında yayınlanacak.

 Sezon2 Bölümleri:

Bölüm 1 – Metaverse Karışımı

Konular: Metaverse, çevrimiçi oyun, sanal dünyalar, sanal moda

Konuklar:
 Digital Fashion House’tan Michaela Larosse, The Fabricant 

Profesör Andy Miah, Birleşik Krallık Salford Üniversitesi Bilim İletişimi ve Geleceğin Medyası Başkanı, 

Bölüm 2 – Oyun ve Kadınlar

Konular: Bilgisayar oyunları, teknolojide kadınlar, genç kadınları yüreklendirmek

Konuklar:
 Ghada Almoqbel, CEO, GCON (Girls’ Convention for Game Developers and Women in Gaming in Saudi Arabia)

Jennifer Donahue, Kaliforniya, ABD’de HiDef’te Yayıncılık ve Pazarlama Müdürü

Bölüm 3 – Telegramdan televarlığa

Konular: Bağlı ev teknolojileri, aile hayatında dijital yaşam

Konuklar:
 Sonia Livingstone, Sosyal Psikoloji Profesörü, London School of Economics, Birleşik Krallık

Sly Spencer Lee, Emerge Kurucu Ortağı ve Eş CEO’su

Bölüm 4 – Genişletilmiş benlik

Konular: Dijital sağlık, telesağlık, kadın sağlığı

Konuklar:
 Michael Geer, günlük hareket, beslenme, zihin ve iyileşme verilerimizi bir araya getiren bir mobil uygulama olan Humanity.Health’in Kurucu Ortağı.

Marijke Butkovic, kadın sağlığı inovasyonunda dünya çapında bir uzman ve küresel Women in Wearables ağının kurucusu.

Bölüm 5 – Cyborg Dönüşümü

Konular: Artırılmış bedenler, bedensel engeller, ‘süper insan’ teknolojisi

Konuklar:
 Dani Clode, Birleşik Krallık’taki Cambridge Üniversitesi Alternatif Uzuv Projesi’nde çalışan bir üst uzuv protezi, büyütme ve ürün tasarımcısı.

Neil Harbisson kendisini ‘Trans Tür’ olarak sınıflandırıyor.

Bölüm 6 – Kadınlar ve STEM

Konular: Teknolojide kadınlar, STEM kariyerleri, genç kadınların güçlendirilmesi

Konuklar:
 Patricia Peck, Peck Advogados CEO’su ve Kurucu Ortağı, Dijital Hukuk Profesörü ve Brezilya Veri Koruma Kurumu Konsey Üyesi.

Dr. Anne-Marie Imafidon MBE, Stemettes CEO’su ve eşitlik ve kapsayıcılık konusunda saygın bir uzman. Ayrıca Stemettes programlarından katılımcılar da yer alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni