Küçükçekmeceli Öğrenciler, VEX IQ Turnuvasında İki Büyük Ödülle Döndü

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi ve Bilgi Evleri Robotik Takımı, dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ‘VEX IQ Challenge Robotics Turnuvası’nda büyük başarıya imza atarak, kazandıkları birincilik ve üçüncülük ödülüyle Küçükçekmece’nin gurur kaynağı oldu.

Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren VEX IQ Challenge Robotics Turnuvası’nın Türkiye Finali Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşti. Turnuvada 34401B numaralı Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi Robotik Takımı VEX’S Sirius “Teamwork Champion” kupasını alarak Türkiye 1.’liği, 61071 numaralı Bilgi Evleri Robotik Takımı ise Türkiye 3.’lüğü ödülünü almaya hak kazanarak başarılarını taçlandırdı.

Kemal Çebi: Geleceğimiz olan gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Böyle önemli ve uluslararası bir organizasyonda ilçemizin ismini başarılarıyla temsil eden Çocuk Üniversitemiz ve Bilgi Evleri öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Dünyanın en büyük robot yarışmalarından olan Vex IQ Challenge Robotics Turnuvası’na katılan her proje geleceğimiz olan gençlere güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzun ispatıdır. Turnuvanın hazırlık süreçlerinde ve turnuva boyunca emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ödül töreni gerçekleştirildi

Turnuvaya katılan takımlar, haftalar süren çalışma sürelerince “Slapshot” isimli temalarına uygun robotlarını tasarlayıp, kodlarını yazdı.  Tema kurallarına göre sahadaki taktiklerini belirleyip antrenmanlarını sürdüren takımlar, mühendislik defteri hazırlayarak jüri görüşmelerine de hazırlıklar yaptı.

Çekişmeli geçen sıralama maçları ile beraber otonom becerileri, robot becerileri ve jüri görüşmelerine de katılan öğrenciler, başarı ile mücadele ederek takım çalışması, problem çözme ve mühendislik becerilerini sergiledi. Turnuvada,  jüri değerlendirmeleri sonrasında ödül töreni gerçekleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni