Paymes, Azerbaycan'da Dijitalleşen Kobilerin %54'üne Hizmet Veriyor

2019 yılından beri Azerbaycan’da faaliyet gösteren Paymes, 2023 yılına bölgesel büyüme hedefleriyle girdi. 2022 yılı içinde Azerbaycan’da dijitalleşen kobilerin %54’ünün tercihi olan ve 746 e-ticaret şirketinin online olarak ödeme almasına aracılık eden Paymes, Azerbaycan pazarında para transferi ürününü kullanan ilk Türk fintech kuruluşu oldu.

2022 yılında gerek exit süreci gerekse Azerbaycan pazarının büyümesi ile beraber hareketli bir yıl geçiren Paymes, sosyal ticaret odaklı kullanıcılarının yanına tahsilat hizmetleri, sanal pos hizmetleri ile kapsam ve hacim olarak büyük kurumları da ekleyerek Azerbaycan’da para transferi ürününü kullanan ve başka kuruluşların kullanımına açan ilk Türk fintech kuruluşu oldu.  

Yaratıcı Ürünler ile Kobilere Destek

Sosyal ticareti besleyerek ve sosyal ticaretten beslenerek var olma felsefesini sürdüren, bunu yaparken de daha yaratıcı ürünler ile zenginleştirdiği kendi ekosistemini büyüten Paymes, One Page Shop ürünüyle herhangi bir ödeme yöntemi olmaksızın, kullanıcılar tarafından ücretsiz şekilde ürün / hizmet listelemesi yapılabilmenin yanında fiziksel mecralarda da kiosk veya karttan karta transfer ile ödemelerini alabilmelerini sağladı. Bu yaklaşımlar, Paymes’in 2022 yılı içinde Azerbaycan’da dijitalleşen kobilerin %54’ünün tercihi olmasını ve pazarı domine etmesini sağladı.

Azerbaycan’da Paymes’e İlgi Büyük

Paymes Azerbaycan Operasyon Direktörü Jafar Mamamdov konuyla ilgili olarak; “Türkiyeli fintech kuruluşlarının Azerbaycan’a gösterdiği ilgiden oldukça memnunuz. Bölgede hep birlikte elektronik ticareti ve ödeme sistemlerini geliştirmek istiyoruz. Bu sebepten dolayı dönem dönem Türkiye’den gelen misafirlerimizin de Azerbaycanlı Finansal Teknoloji şirketleri ve bankalar ile bir araya gelmesini sağlıyoruz. Azerbaycan’ın 2023 yılı içerisinde nakitsiz toplum hedefi var. Biz de bunun bir parçası olmaktan mutluyuz ve 746 e-ticaret sitesinin ve one page shop’un online olarak ödeme almasına aracılık etmekteyiz. Birçok banka ve ödeme kuruluşu ile işbirliği yapmaya devam ediyoruz. 2023 yılında da gerek Türkiye ve Azerbaycan’ın giderek gelişen kültürel ve ticari iş birliklerine katkı sağlayacak, gerekse kullanıcılarımızın fintech’e olan yatkınlıklarının gün geçtikte arttığını gözlediğimiz Azerbaycan’ın gelişen ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” yorumunu yaptı.

Paymes, geçtiğimiz ay exit sürecinin başarıyla tamamlayarak PayTabs’e dahil olmasıyla birlikte, Azerbaycan’da finansal teknoloji ekosisteminin oluşmasını hızlandıracak birçok ürüne erişim sağlıyor. Cüzdan yönetiminden para transferine, softpos’lardan sosyal ticaret ürününe kadar portföyünde bulunan pek çok ürünü satış odaklı olması yerine  Azerbaycan’da ekosistem yaratma amacı ile pazara sunmaya başlayan Paymes, hem lokal hem de global oyuncularla birlikte CIS operasyonlarını güçlendirmeyi, iki ülke arasında gerçekleşen ticarette son dört yıldır olduğu gibi tüm kullanıcılarının nakit akışlarında pozitif değer yaratıp aynı zamanda kazançlarını ve müşteri memnuniyetini daha da artırmayı hedefliyor.

Paytabs’in global gücüyle Paymes, Azerbaycan‘ın yanı sıra CIS ve MENA pazarlarına da yenilikçi, kendi ekosistemini yaratan ürünler sunmaya ve fintech şirketlerinin bu pazarlara erişimine aracılık edecek yeni projeler geliştirmeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni