Samsung CES öncesi 2023 model Neo QLED, MICRO LED ve OLED serilerini tanıttı

Global TV pazarının lideri Samsung, dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023 öncesinde yeni Neo QLED, MICRO LED ve Samsung OLED ekran serilerini tanıttı. Yeni modeller, gelişmiş bağlantı özellikleri ile kişiselleştirmeye odaklanırken, üst düzey görüntü ve ses kalitesiyle gerçeğe en yakın deneyimi yaşatıyor.

Dünya çapında en yenilikçi TV teknolojilerini geliştirmeye devam eden Samsung, 2023 model Neo QLED, MICRO LED ve Samsung OLED serilerini kullanıcılara tanıttı. CES 2023 öncesi tanıtılan yeni özellikler ve modeller, TV ve ekran deneyiminde sınırları yeniden belirliyor. 

Premium bir ekran deneyimi için yeni Samsung Neo QLED serisi 

Samsung’un en yeni Neo QLED 8K ve 4K televizyon serisi, kullanıcıların her ihtiyacına cevap verebilen premium ekran seçenekleri sunuyor. Yeni Neo QLED serisinin görüntü kalitesi, gücünü Samsung’un gelişmiş Nöral Kuantum İşlemci teknolojisinden alıyor. Nöral Kuantum İşlemci teknolojisi, 14-bit işlem gücü ve yapay zeka (AI) destekli video ölçekleme özelliklerinin yanı sıra Quantum MiniLED aydınlatmalı TV desteğine de sahip. Şekil Uyarlamalı Işık Kontrolü ve Profesyonel Gerçek Derinlik Artırma gibi özellikleriyle üç boyutlu ve en gerçekçi görüntüleri sunabiliyor. 

2023 model Neo QLED serisi, Samsung’un geliştirdiği yeni Auto HDR Remastering özelliğiyle görüntü netliğini bir üst seviyeye taşıyor. Her sahnede Standart Dinamik Aralık (SDR), Yüksek Dinamik Aralık (HDR) efektlerini gerçek zamanlı olarak analiz edebiliyor. Bunu yaparken de yapay zeka destekli derin öğrenme teknolojisini kullanıyor. Bu sayede SDR özellikli içerikler daha parlak ve canlı hale gelirken, kusursuz bir izleme deneyimi sunuluyor. 

Bunların yanı sıra, 2023 model TV ve ekranlarda SmartThings Zigbee & Matter Thread Tek Çipli Modülü, yerleşik hale getirildi. Samsung’un SmartThings Platformu, üst düzey bağlantılı cihaz deneyimi için cihazlar arasında otomatik senkronizasyon sağlıyor. Bu sayede yalnızca Samsung cihazları arasında değil, başka markalara ait cihazlar ve Nesnelerin İnterneti (IoT) prensibiyle çalışan cihazlar arasında da kusursuz bir bağlantı sunuyor 3 Boyutlu Harita Görünümü ise bağlı ekosistem cihazlarını kontrol ederek izleme fırsatını,evin kuş bakışı haritasını ve tüm SmartThings bağlantılı cihazları gösteriyor. 

MICRO LED ve Samsung OLED ile gerçek yaşam ve ekran arasındaki sınır kalkıyor

2023 MICRO LED serisi, 50 inçten 140 inçe uzanan farklı boyutlara sahip yeni modelleriyle üst düzey görüntü kalitesi ve ekran seçeneklerini bir arada sunuyor. MICRO LED teknolojisi modüler yapısı sayesinde, kullanıcıların ekranını kendi ortamına dilediği gibi uyarlayabilmesini sağlıyor. MICRO LED serisi çerçevesiz ekranı sayesinde kurulum biçimi fark etmeksizin gerçek yaşamla ekran arasındaki sınırı kaldırıyor. 

Samsung, 2023 model OLED serisini 55, 65 ve yeni ultra-geniş 77 inç ekran boyutu seçenekleriyle sunuyor. Yeni OLED serisi, Samsung’un Neo QLED’ler ve Nöral Kuantum İşlemciler için geliştirdiği ‘Quantum Dot’ teknolojisini de barındırıyor. Quantum Dot teknolojisi, OLED teknolojisinin güçlü yanlarını korurken, parlaklık ve renk kalitesini iyileştiriyor. Genişleyen ürün serisi 144Hz yenileme hızının yanı sıra Samsung’un akıllı özelliklerine de sahip. Samsung ayrıca, OLED TV’ler için bir ilk olarak, AMD’nin FreeSync Premium Pro sertifikasyonuyla mümkün olan en iyi OLED oyun deneyimini de vadediyor. 2023 yılında gelen GameBar 3.0 güncellemesi, MiniMap Paylaşımı ve Virtual Aim Point gibi özellikleri artık tüm seviyelerdeki oyuncular için sunuyor. MiniMap Paylaşımı sayesinde oyuncular, oynadıkları oyunun mini haritasını herhangi bir ekran üzerinde tek bakışta görüntüleyebiliyor. Virtual Aim Point özelliğiyse, tüm birinci şahıs nişancı (FPS) oyunlarında, oyuncularının işaretleri daha kolay fark ederek en isabeti atışları yapabilmesini sağlıyor. 

Samsung Oyun Merkezi’ne Odyssey serisi gibi Samsung akıllı monitörlerinden ve oyun ekranlarından da erişilebiliyor. Odyssey Ark ile oyuncular ekranlarını diledikleri yönde, dikey veya yatay olarak kullanabiliyor. Oyun tutkunları 55 inçlik 1000R kavisli ekranda en güzel oyunların keyfini en sürükleyici haliyle çıkarabiliyor. 

Genişleyen ürün serisi ve yeni özelliklerle kullanıcı deneyimi daha da geliştirildi 

Teknolojinin gelişimiyle, günümüzde kullanıcıların, beklenti ve talepleri çok hızlı değişiyor. Bu değişime ayak uyduran Samsung, yeni modellerle birlikte kullanıcıların değişen ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, Samsung’un 2023’te kullanıcılara sunacağı bazı TV ve ekran modelleri ile yeni özellikler şunlar;

The Premiere 8K: Samsung, 2023 yılında lazer projeksiyon cihazı The Premiere 8K’nın yeni bir sürümünü kullanıcıların beğenisine sunuyor. Ultra kısa menzilli projeksiyon cihazı serisine eklenen 8K modeliyle kullanıcılar, ultra geniş ekranda daha yüksek çözünürlüklü bir görüntü kalitesini deneyimleyecek. 150 inçlik maksimum ekran boyutu sunan dev ekrana, eşlik eden yüksek ekran çözünürlüğü kullanıcılara üst düzey bir ekran deneyimi yaşatacak. 

Smart EDGE Blending özelliğiye yeni The Freestyle projeksiyon cihazı: Samsung’un sadece 830 gram ağırlığındaki projeksiyon ve eğlence cihazı The Freestyle, kullanıcılara istedikleri içeriği dilediği yerde izleme olanağı sunuyor. 2023 model The Freestyle projeksiyon cihazına eklenen Smart EDGE Blending özelliği, artık kullanıcılara iki cihazı bir arada kullanma olanağı sunuyor. Kullanıcılar artık diledikleri içeriği 21:9 ekran oranıyla, herhangi bir ayarlamaya gerek kalmadan görüntüleyebilecek. 2023 model The Freestyle aynı zamanda yeni Samsung Oyun Merkezi desteğiyle eğlenceyi her yere taşımaya devam edecek.

Yeni kullanıcı arayüzü ve aksesuarlar: Samsung, 2023 yılında yenilenen ve geliştirilen Samsung Art Store’da ön görüntüleme özelliğinin yanı sıra daha geniş bir içerik yelpazesi sunuyor. Bu sayede kullanıcılar kendilerini sanal ortamda bir galeri veya müze gezisinde gibi hissediyor. The Frame için geliştirilen yeni metal çerçeve seçeneği, ürüne modern ve lüks bir görünüm kazandırıyor. Samsung’un en yeni TV ürünlerinde, Kendiliğinden Dönebilen Duvar Askısı ve Standıyla farklı montaj seçenekleri sunuluyor. Böylece The Sero, The Frame ve Neo QLED serisi televizyonlar, otomatik rotasyon özelliğiyle dikey görüntüleme olanağı sunuyor. 

Samsung ekranları sürdürülebilirliği günlük yaşamın merkezine taşıyor

Samsung 2022 yılında duyurduğu yeni çevre stratejisiyle, hem iş ortakları hem de kullanıcılarla birlikte sürdürülebilir uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Samsung attığı her adımda daha sürdürülebilir bir dünya için çalışırken, üretim sürecini verimli hale getiriyor. Şirket, bu kapsamda bir yandan ambalaj atıklarını azaltırken diğer yandan kullanıcıların ürünleri kullanma tarzını da dönüştürüyor. 

Geri dönüştürülen malzemeler: Samsung 2023 serisi televizyonlarda güneş enerjili ‘SolarCell Uzaktan Kumanda’da kullanılan braket parçaların yüzde 20’sinde geri dönüştürülmüş plastik kullanıyor. Uzaktan kumandanın ana bileşenlerinde geri dönüştürülmüş alüminyum ve bakır kullanılıyor. Böylelikle, üründe kullanılan orijinal malzemelerin yüzde 12’si geri dönüştürülmüş oluyor.

Üretimin çevreye etkisi azaltılıyor: Samsung, üretimde genel enerji tüketimini ve ham madde miktarını azaltan, yeniden kullanıma uygun daha az malzeme gerektiren hafif bir enjeksiyon kalıbı tasarladı. Şirket önümüzdeki dönemde bu kalıbı kullanarak, kullandığı enerji ve ham madde oranını düşürecek. 

Yapay zeka (AI) destekli enerji tasarrufu modu: Samsung’un 2023 model akıllı TV’leri, SmartThings sayesinde Yapay Zeka Destekli Enerji Tasarrufu Modu’yla kullanıcıların da enerji tasarrufunu artırmasını sağlıyor. SmartThings Enerji Tasarrufu, TV kullanımda değilken otomatik olarak, enerji tasarrufu moduna geçerek, ekosistemdeki cihazların karbon ayak izini azaltıyor. Üç Boyutlu Harita Görünümü de ekosistem cihazlarını tek yerden görüntüleyerek, kullanıcıların enerji tasarrufu yapmasını kolaylaştırıyor. 

Samsung Çevreci Ambalajlar: Samsung, 2023 yılında çevreci ve ekolojik ambalajları ile kullandığı mürekkep miktarını da en aza indirecek. Samsung ayrıca, ambalajlarda plastik kullanımını azaltmak amacıyla ambalaj birleştirmede artık kağıt bant kullanıyor. Ayrıca, genel karbon ayak izinin azaltılması için de ambalaj boyutlarını küçültüyor.

Yapay zeka desteğiyle çok boyutlu ses ortamı ve daha yüksek ses kalitesi

Samsung TV’lerdeki yerleşik hoparlörler, Premium TV’lerdeki en önemli beklentilerden biri olan sürükleyici ve gerçekçi ses deneyimini vadediyor. 

Yapay Zeka Destekli (AI) Ses İyileştirme: Samsung’un amiral gemisi TV’leri ve hoparlörleri, 2023 modellerinde yapay zeka destekli Ses İyileştirme özelliği ile geliyor. Bu özellik, yapay zeka ile tüm sesleri daha net hale getirmek için kullanılıyor. Böylece, seslerin her biri kendi başına en doğru yükseklikte duyuluyor. 

Yeni Dolby Atmos destekli hoparlörler: SamsungDolby Atmos destekli HW-Q990C 11.1.4 kanallı ses özelliğini de kullanıcılarla buluşturuyor. Ultra ince HW-S800B, 3.1.2 kanallı cihazdan Dolby Atmos destekli bir ses deneyimi sunuyor. Üstelik bu hoparlör, yalnızca 40mm uzunluğa ve 38mm derinliğe sahip. Herhangi bir TV’ye kolayca yerleşebilen bu cihaz, en berrak sesleri ve en çarpıcı basları elde edebiliyor. 

Q-Symphony: TV ve hoparlör uyumunun yeni bir versiyonu olarak 2023 model Q-Symphony, hoparlörleri TV’nin Nöral İşlemci Birimi’ne bağlıyor. Ses sinyallerini analiz ederek her sesi en ayrıntılı haliyle yansıtan Q-Symphony, çok daha gelişmiş üst düzey ses kalitesi sunuyor. 

Samsung Electronics Görsel Ekran Birimi Başkan Yardımcısı Cheolgi Kim, yeni ürünlerle ilgili değerlendirmesinde, “2023 yılında inovasyonun sınırlarını zorluyor, kullanıcılara üst düzey görüntü kalitesinin ötesinde, bütüncül ve premium bir cihaz deneyimi sunuyoruz. Bu deneyimle kullanıcılar, bağlantılı ev aletleri ekosisteminde ihtiyaç duyacakları her şeye sahip olabilecek. Benzersiz bağlantı özellikleri sunan SmartThings teknolojimizle, günlük yaşamı daha sürdürülebilir, erişilebilir ve keyifli hale getirmeye devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni