Samsung, en yeni ekran ve monitörlerini CES 2023'te görücüye çıkaracak

Global TV pazarının lideri Samsung, ileri teknolojilere sahip Odyssey, ViewFinity ve Smart Monitör serilerinin en yeni üyelerini dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023’te tanıtmak için gün sayıyor.

Samsung, dünyanın ilk çift ekrana sahip, ultra yüksek çözünürlüklü monitörü Odyssey OLED Neo G9 ile ultra geniş ekran kategorisinde kuralları değiştirmeye hazırlanıyor. Samsung, Odyssey OLED Neo G9 ile en sürükleyici ve gerçekçi oyun deneyimini sunmayı vadediyor.

Samsung Odyssey OLED Neo G9 Oyun Monitörü, oyun tutkunlarının tüm detayları eşsiz bir görüntü derinliğiyle görebilmesini sağlıyor. Dünyada bir ilk olarak, bir oyun monitörü tek ekranda 7,680×2,160 çözünürlük ve 32:9 en boy oranı sunuyor. Odyssey OLED Neo G9’un 1000R kavisli 57” ekranı, her türlü oyun platformunda üstün görüntü sunan VESA Display HDR 1000 özellikli kuantum mini LED teknolojisini kullanıyor. Ürünün ‘Mat Ekran’ özelliği ise, ekrandaki ışık yansımasını azaltarak oyunun en yoğun anlarında oyuncunun dikkatinin dağılmasını engelliyor.

Monitörde daha önce de kullanılan DisplayPort 1.4 ile kıyaslandığında yaklaşık iki kat daha hızlı veri aktarımı sunan, dünyanın ilk DisplayPort 2.1 desteği yer alıyor. Yeni DP2.1, verilerin bozulma olmadan iletilmesini sağlayan Görüntü Akışı Sıkıştırma (DSC) özelliğine sahip. Odyssey OLED Neo G9 ayrıca 240Hz yenileme hızıyla oyuncuların en hızlı oyunlarda dahi hiçbir ayrıntıyı kaçırmamasını sağlıyor.

Beyazlar daha parlak, siyahlar daha derin, renk kontrastı sonsuza yakın 

Odyssey monitör serisinin en yeni üyesi Odyssey OLED Neo G9, Kuantum nokta teknolojisinin kullanıldığı OLED aydınlatma sonsuza yakın bir renk kontrast oranı sunuyor. OLED ekran her pikseli tek tek aydınlatırken, arka ışığa ihtiyaç duymuyor. Böylece 1.000.000:1 dinamik kontrast oranıyla renk filtrelerine gerek kalmadan gerçek RGB tonlarıyla siyah tonu en iyi şekilde ekrana yansıtıyor. Odyssey OLED Neo G9 ayrıca gecikme ve atlamaları önleyen 0,1 ms tepki süresi ve 240 Hz yenileme hızıyla akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Odyssey OLED Neo G9 ayrıca, Smart Hub üzerinden Prime Video, Netflix ve YouTube gibi platformlara erişim sunuyor. Böylece kullanıcılar, ayrıca bilgisayar açmaya ihtiyaç duymadan internet bağlantısıyla Odyssey OLED Neo G9’da en iyi içeriklerin keyfini çıkarabiliyor.

Samsung’un hepsi bir arada oyun platformu Samsung Gaming Hub ile Xbox ve NVIDIA GeForce gibi bulut tabanlı oyun servislerinin oyunları oyun konsolu veya indirmeye gerek kalmadan doğrudan monitör üzerinden oynanabiliyor. 

Yaratıcı profesyoneller ve iş dünyası için tasarlandı: ViewFinity S9

Samsung’un grafik tasarımcı ve fotoğrafçılar gibi yaratıcı profesyoneller için optimize ederek geliştirdiği ViewFinity S9 ise 5K çözünürlükte 27” ekrana sahip. 5,120 x 2,880 çözünürlüğünün yanı sıra yüzde 99 DCI-P3 geniş renk gamı sayesinde keskin ve gerçekçi ayrıntılar sunuyor. Delta E renk doğruluğu seviyesi, en berrak ve doğru renkleri görüntüleyebiliyor. 

Monitörün dahili Renk Kalibrasyon Motoru, en doğru ekran rengi ve parlaklık ayarını sunuyor. Ayrıca kullanıcılar Samsung Akıllı Kalibrasyon uygulamasıyla beyaz dengesini, Gama ve RGB renk dengesini ayarlayabiliyor. Mat Ekran, ışık yansımasını ve parlamayı azaltarak çalışırken dikkat dağınıklığını en aza indiriyor. Kullanıcılar, USB-C ve Thunderbolt 4 bağlantısıyla kamera gibi cihazları monitöre bağlayarak, yüksek çözünürlüklü videolar ve büyük veri dosyalarını bilgisayarlarına kolayca aktarabiliyor. ViewFinity S9 serisinin 4K SlimFit kamerası ise Samsung Smart Hub’da bulunan Google Meet gibi uygulamalar üzerinden görüntülü arama yapmaya da imkan sunuyor. 

Üretkenlik, eğlence ve yaşam tarzı bir arada: Smart Monitör M8

Samsung’un CES 2023’te tanıtacağı bir diğer monitörü olan Smart Monitör M8 ise şık ve ince tasarımının yanı sıra mevcut 32 inç ekran seçeneğine eklenen 27 inç ekran seçeneğiyle öne çıkıyor. Her iki ekran seçeneği de 4K çözünürlük sunarken, Daylight Blue, Spring Green, Sunset Pink ve Warm White olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle, her ortama uyum sağlıyor. Eğilebilen ve yüksekliği ayarlanabilen stand, kullanıcılara en iyi görüntü açısını sunuyor. 90 derece dönebilen ekran, kullanıcıların uzun belgeleri kaydırmaya gerek duymadan daha kolay görüntülemesini sağlıyor. 

Smart Monitör M8, SmartThings Hub üzerinden ışık, kamera, kapı zili, kilit, termostat gibi onlarca uyumlu ve bağlı cihazı algılayabiliyor ve yönetebiliyor. Samsung ayrıca, Matter ve Home Connectivity Alliance desteğiyle bağlı cihaz sayısını ve özellikleri artırmayı planlıyor. Uzaktan kumandasız kontrol rahatlığı sunmak için de Smart Monitörün SmartThings ve Smart Hub gibi üst düzey uygulamalarının birçoğu artık fare ile de kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar Smart Hub aracılığıyla Prime Video, Netflix ve YouTube gibi önde gelen platformlara Smart Monitör M8 üzerinden kolayca erişebiliyor. Monitör üzerinden hepsi bir arada oyun akış platformu Samsung Gaming Hub’a erişmek de çok kolay.

Smart Monitör M8’in yeni ‘İçeriklerim’ özelliği, kullanıcılara birçok faydalı bilgi ve içeriği aynı anda sunuyor. Monitör bekleme modundayken Bluetooth üzerinden kayıtlı bir akıllı telefonu algıladığında, kullanıcı fotoğraflar, takvim gibi kişisel bilgilerini ekranda görüntüleyebiliyor. Telefon kapsama alanı dışına çıktığındaysa monitör tekrar bekleme moduna geçiyor. Smart Monitör M8’in yerleşik SlimFit kamerası artık 2K çözünürlüğe sahip. Monitörde Google Meet gibi görüntülü konuşma uygulamaları da kullanılabiliyor. Smart Monitör M8 aynı zamanda kişisel verileri şifrelerken yerleşik verileri saldırılara karşı korumak üzere cihazın ana işletim sisteminden ayrı tutabilen Samsung Knox Vault korumasına sahip bulunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni