Troya Kültğr Yolu Festivali’nde Fahir Atakoğlu Rüzgarı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamında düzenlenen “Troya Kültür Yolu Festivali”nde ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan ve 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildikten sonra halka açılan Kilitbahir Kalesi, Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında eşsiz klasik müzik konserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 

 

Kilitbahir Kalesi, dün gece de (18 Eylül) eşsiz bir konsere tanıklık etti. Müzikseverler, kale duvarlarının muhteşem atmosferinin de eşliğinde, ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu’nun konserini dinleme fırsatı buldular. Sanatseverler konsere büyük ilgi gösterirken, birçok müziksever de denizdeki teknelerden konseri takip ettiler.

 

Atakoğlu'nun unutulmayan eserleri; Demirkırat, Anadolu, Med Cezir, Yeşilada,  Sarı Zeybek, Cumhuriyet ve Lal, sanatseverlere coşku ve duygu dolu anlar yaşatırken, 2 saate yakın sahnede kalan Fahir Atakoğlu, konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

 

ASSOS’TA Bİ DÜNYA MÜZİK

Öte yandan yine dün gece festival kapsamında Assos Antik Kenti’nde de klasik müzik ziyafeti yaşandı. “Assos: Bi Dünya Müzik” konserinde sahne alan Allegra Ensamble, Türkçe’nin yanı sıra İtalyanca, İspanyolca, Almanca, Bulgarca, Makendonca, Çince, Portekizce ve Azerice olarak dünya müziğinin seçkin örneklerini klasik müzik enstrümanları ile çok sesli olarak icra etti. Geçmişi M.Ö. 6. yüzyıla kadar uzanan muhteşem antik kentte, klasik müzik konseri dinleme fırsatı bulan müzikseverler konser sonrası, bu gecenin tarihe geçecek güzellikte olduğunu söylediler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni