Meta, Turcorn 100 ve BAŞLAT Akademi programlarına sunduğu desteğin detaylarını paylaştı

Meta, teknoloji tabanlı girişimleri büyütmek ve Türkiye’deki girişim ekosistemini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Turcorn 100 ve BAŞLAT Akademi programlarına sunulacak desteğin detaylarını duyurdu. Programlar çerçevesinde, teknoloji alanındaki girişimcilere çeşitli konulardaki uzman eğitmenler tarafından eğitim ve mentorluk desteği sağlanacak.

Meta, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye teknoloji girişimciliği ekosistemine yeni Turcornlar kazandırabilmek amacıyla başlattığı ve bugün İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde lansmanı gerçekleştirilen Turcorn 100 Programı’na eğitim ve mentorluk desteği sağlayacağını duyurdu. Turcorn 100 programı, girişiminin erken aşamasını başarıyla geçmiş, hızlı büyüme potansiyeli taşıyan teknoloji girişimlerinin, küresel pazarlara açılmasına destek olmayı hedefliyor. Meta’nın yaptığı açıklamaya göre, programda yer alacak turcorn adaylarına eğitim, danışmanlık ve mentorluk, iş ağlarına ve finansman kaynaklarına erişim ve fiziki altyapılardan yararlanma fırsatları sunulacak. Bu kapsamda, turcorn adayları Meta’nın Türkiye’deki girişimci ekosistemine katkı sağlamaya yönelik hayata geçirdiği çalışmalarının bir parçası olan BAŞLAT Akademi’nin yeni döneminde sunulacak eğitimlerden yararlanabilecekler. Aynı zamanda girişimlere uluslararası networklere ve satış kanallarına erişim sağlamaları ve teknoloji sektörüne dair öngörüler elde etmeleri için de imkanlar sunulacak.

 

20 teknoloji girişimi, BAŞLAT Akademi ile uluslararası mentorluk ve eğitimlerden yararlanacak

Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak ve sürdürülebilir temelli teknoloji girişimlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Meta, Hello Tomorrow Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen BAŞLAT Akademi’nin ilk dönemini geçtiğimiz yıl gerçekleştirmişti. Çeşitli kategorilerden erken aşama teknoloji girişimleri için teknik eğitim ve mentorluk desteği sunan programın Ocak ayında başlayacak yeni dönemine ise 20 girişimin katılma hakkı kazandığı duyuruldu. Bu doğrultuda, programa katılma hakkı kazanan girişimlere program boyunca pazarlama, satış, liderlik ve finans gibi çeşitli konularda alanının uluslararası uzmanları tarafından eğitimler ve birebir mentorluk imkanları sağlanacak. Turcorn 100 programında yer alacak girişimler de BAŞLAT Akademi kapsamında sunulan bu imkanlardan faydalanma fırsatı elde edebilecek.

 

Kapsamlı bir tasarıma sahip olan bu programa katılma hakkı kazanan girişimler, Akıllı Şehirler, Dijital Sağlık, Eğitim Teknolojileri, Tarım Teknolojileri ve Veri & Siber Güvenlik kategorilerinde faaliyet gösterme, bilimsel olarak kanıtlanmış bir teknoloji geliştirme veya var olan teknolojiyi yüksek etki yaratabilmek için iyileştirme ve geliştirdiği teknoloji ile sosyal bir fayda uyandırma kriterleri doğrultusunda belirleniyor. 

 

“Şirketlerimizin önemli başarılar elde edebileceklerine inanıyoruz”

Turcorn 100 programının lansman etkinliğinde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kamu tarafı olarak girişimcilere verilen destekte öncü olmak istediklerini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizim en temel amacımız, nitelikli insan kaynağının gelişmesine olanak sağlayan, girişimciliği teşvik eden ve finansman imkanlarının artırıldığı örnek bir girişimcilik ekosistemini oluşturmak. Turcorn 100 programı da ulusal teknoloji girişimciliği stratejimiz çerçevesinde Türkiye’den yeni milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketler ortaya çıkarmak için hayata geçirdiğimiz bir program. Bu program ile yeni unicornlar çıkartmak için hangi alanlara odaklanmamız gerekiyorsa o alanlara odaklanacağız. Bu programdan faydalanan şirketlerimizin önemli başarılar elde edebileceklerine inanıyoruz.”

 

“Türkiye’deki potansiyelin hayata geçmesi adına desteğimizi sürdürüyoruz”

BAŞLAT Akademi ve Turcorn 100 programlarına destek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Meta Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Kamu Politikaları Başkan Yardımcısı Kojo Boakye, programlarla ilgili şu şekilde konuştu: “Türkiye genç nüfusu ve teknoloji alanında sahip olduğu geniş yetenek havuzu ile girişimcilik ekosistemi açısından büyük bir potansiyel oluşturuyor. Biz de ikinci dönemini gerçekleştirdiğimiz BAŞLAT Akademi ve paydaşlarından olduğumuz Turcorn 100 programı ile Türkiye’deki potansiyelin hayata geçmesi adına desteğimizi sürdürüyoruz. Teknoloji girişimlerinin uluslararası iş ortaklıklarına ve yeni müşterilere ulaşmasına katkı sağlamayı ve Türkiye’deki girişim ekosistemini sürdürülebilir teknolojiler üretmeleri doğrultusunda güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni