Meme Kanserinde Erken Teşhis Nasıl Sağlanır

Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi 

 

Infinity Regenerative Clinic Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, erken tanı ve doğru yöntemlerle tedavi edilebilmesi mümkün olan meme kanseriyle ilgili bilgiler paylaştı. Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’nın bu açıdan değerli olduğunu vurgulayan Tanrıver; sağlık taramalarının öneminden bahsetti.

 

Meme kanserinde erken teşhisin öneminin vurgulanabilmesi ve bu konuda farkındalığın artırılabilmesi adına her sene ekim ayı, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak anılıyor. Meme kanserinde erken teşhisin büyük önem taşıdığını hatırlatan Infinity Regenerative Clinic Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver; “Meme dokusu içerisinde şüpheye yol açacak herhangi bir kitle ile karşılaşıldığında, vakit kaybetmeden derhal hekime başvurulması gerekiyor.” diyerek erken dönemde konulacak tanı ile tedavi şansının büyük ölçüde arttığını söyledi.

 

Hastalık semptomları hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, “Meme kanseri, meme dokusunu oluşturan hücre gruplarının değişime uğraması ve kontrolsüz bir biçimde çoğalması sonucu oluşan tümörün neden olduğu bir hastalıktır. Kadınlarda en sık görülen kanser çeşididir. Nadir de olsa erkeklerde de görülebilir. Meme dokusunda ya da koltuk altında şişlik veya kitle ile kendini belli eder.” dedi.

 

“Bende olmaz.” demeyin. Farkına varın!

Dünya üzerinde her 180 saniyede 1 kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu söyleyen Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, “Erken teşhisin ne kadar önemli olduğu artık herkes biliyor. Fakat ne yazık ki bu bilgi, “bende olmaz” varsayımına karşı çoğunlukla galip gelemiyor.” şeklinde konuştu.

 

Erken tanı gerçekten de erken mi?

“Kanserde erken tanının hayat kurtarabildiği, bilinen bir gerçek. Fakat erken tanı gerçekten de erken midir? Yeterince erken midir?” diyen Tanrıver; önleyici ve koruyucu tıp uygulamalarının bu konudaki öneminden söz etti: “Teşhisin konulması, o hastalığa yakalanıldığının bir göstergesidir. Oysa önleyici ve koruyucu tıp uygulamaları sayesinde, hastalıkların vücutta oluşmadan önce önlenebilmesi ve tedavi protokollerinin bu doğrultuda şekillenebilmesi sağlanabiliyor.” 

 

TTK (Tetkik Tarama Konsültasyon)

Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver; “İleri teknolojik cihazlar, ekipmanlar ve genetik testlerle vücudun tepeden tırnağa tarandığı, kişiye özel bir sağlık haritasının çıkarıldığı TTK, yani Tetkik Tarama Konsültasyon; var olan ya da ileride oluşabilme ihtimali bulunan hastalıkların tespit edilebildiği bir tarama sistemi. Klasik check-up uygulamalarından çok daha kapsamlı olan bu tarama metodunun, herhangi bir sağlık sorunu olmadığını düşünen bireylerin dahi yaptırmasını öneriyoruz.” dedi.

 

Yapay zeka ve 3 boyutlu görüntüleme sistemleri ile tüm doku, organ, hücre ve sistemlerin tek tek değerlendirildiğini belirten Tanrıver; “Rapor sonuçları, uzman hekimlerden oluşan bir sağlık konseyince yapılan konsültasyon ile değerlendiriliyor ve kişiye en uygun tedavi programı belirleniyor. Böylelikle hastalığa yakalanma riski olan kişiler de tespit edilebiliyor ve buna göre önlem alınabiliyor.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni