TikTok’un Kalbimiçin Kampanyasında Kalbimiz Sağlık İçin Attı

TikTok, 29 Eylül Dünya Kalp Günü'nde farkındalığı artırmak için geniş kapsamlı bir kampanyaya imza attı. Platform bu kampanyayla, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi konusunda topluluğunu bilinçlendirmeyi hedefledi. #Kalbimiçin etiketi altında üretilen içerikler 20 milyona yakın izlenme sayısına ulaştı.

 

Dünya Kalp Federasyonu'nun kardiyovasküler hastalıklar konusunda en büyük farkındalık yaratma alanı olan bu önemli günde dünya genelinden bazı veriler konuya ne kadar hasassiyetle yaklaşılması gerektiğinin önemini vurguluyor.

 

Örneğin; kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler, bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklı olmayan ölümlerin neredeyse yarısını oluşturuyor. Yine kardiyovasküler hastalıklar nedeniyle dünya genelinde yılda 18,6 milyon kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

 

TÜİK verilerine göreyse 2019 yılında hayatını kaybeden kişilerin yüzde 36,8'i kalp-damar hastalıkları sebebiyle yaşamını yitirdi.

 

Dünya Kalp Günü, kişilerin kalp ve damar hastalıklarını önlemek ve kontrol altında tutmak için yapabilecekleri konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Tütün ve tütün ürünleri kullanımı, sağlıksız beslenme ve fiziksel hareketsizlik gibi risk faktörlerinin engellenmesi ve kontrol altına alınması, bu nedenle gerçekleşen ölümlerin yüzde 80’inin önlenebileceğini gösteriyor.

 

TikTok da bu kapsamda topluluğundaki kişilerin kalp ve damar hastalıkları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için geniş kapsamlı bir kampanya başlattı.

 

6 Ekim'de sona eren kampanya kapsamında Dünya Kalp Günü’nün önemi, kardiyovasküler hastalıkların teşhisi ve önleme yöntemlerine ilişkin tanıtıcı videolar TikTok topluluğuyla buluştu. Öte yandan kalp ve damar hastalıklarıyla yakından ilişkili olan sağlıklı beslenme alanında ipuçları ve sağlıklı tarifler platform üzerinde paylaşıldı. 

 

TikTok topluluğunu fiziksel aktiviteler konusunda harekete geçirmek için kalp sağlığını güçlendirecek spor aktiviteleri de kampanya boyunca TikTok kullanıcılarıyla buluştu. 

 

Öte yandan TikTok içerik üreticileri sağlıklı yaşam kapsamında günlük rutinlerini TikTok aracılığıyla paylaştı. 

 

Kampanya süresince Prof. Dr. Murat Aksoy, TikTok topluluğunun kardiyovasküler hastalıklara ilişkin merak ettiği sorulara canlı yayınlar aracılığıyla cevaplarken, A Milli Futbol Takımı Gastronomi Danışmanı Ebru Omurcalı uzmanlığıyla TikTok topluluğunu destekledi.

 

TikTok, topluluğuna getirdiği neşe ve eğlencenin yanı sıra, topluluğundaki kişileri bilinçlendirip toplumsal konularda farkındalık yaratmak için çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni