Victoria’s Secret Türkiye, Meme Kanseri’nde Beslenme Farkındalığına Dikkat Çekmek İçin Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ile Instagram Canlı Yayını Gerçekleştirdi

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, meme sağlığına ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek üzere Victoria's Secret Türkiye, Ebru Akel’in keyifli moderatörlüğüyle, KontrolSeninElinde sloganıyla Instagram üzerinden Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ile beslenme üzerine bir canlı yayın hayata geçirdi. Daha önce meme kanseri ile savaşan Kümeli, kanser tedavisi gören izleyicilere “Hayat çok güzel, nefes aldığınız her an çok değerli. Asla motivasyonunuzu kaybetmeyin.” mesajını da verdi.

 

Victoria’s Secret Türkiye, Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği 200 kadına mamografi desteğinin yanı sıra, 24 Ekim Pazartesi günü farkındalık yaratmak adına başarılı sunucu Ebru Akel’in moderatörlüğünde, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ile meme kanserinde beslenme farkındalığı üzerine bir canlı yayın gerçekleştirdi. 

 

Instagram canlı yayını “Meme Kanserinde Beslenme Farkındalığı” konusu üzerine Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ile gerçekleştirildi. Taylan Kümeli bu sohbette; meme kanserinde beslenme alışkanlıkları, meme kanseri ile beslenmenin ilişkisi, meme kanserinde iştah kaybı ve ne gibi besinler tüketilmeli konuları üzerinde çok önemli noktalara değindi. En kritik noktalardan birinin bağışıklık sistemini güçlü tutmak olduğunu belirten Kümeli, “Lif açısından zengin gıdalar yiyin, bol bol sebze ve meyve tüketiniz. Yaban mersini, kükürtlü besinler, avokado ve somon balığını tüketmek de bu dönemde çok önemli. Soya sosu, jambon veya turşu gibi çok tuzlu gıdaları seyrek veya az miktarda yemelisiniz. Vücudunuzdaki mucize besinler tuzağına düşmemelisiniz. Herkesten çeşitli öneriler gelebilir ancak siz tüketeceğiniz mucize besinleri öğrenmek için mutlaka doktorunuza danışın.” dedi. 

 

Meme kanseri ile mücadelesini de değinen Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli; kendini düzenli olarak muayene etmenin ve mamografi çektirmenin ne kadar önemli olduğunu dile getirirken, beslenmenin yanında destekleyici aktivitelerin de öneminden bahsetti. Kümeli, “Radyoterapi görürken yürüyüşü de hiç aksatmadım. Bütün besin gruplarını tüketmek önemli tabi ama onları olabildiğince kontrollü tüketmeye çalıştım. Günlük yoğurt, günlük yumurta gibi doğal yiyecekler tüketmeye dikkat ettim.” dedi. Duygusal anların da yaşandığı canlı yayında Taylan Kümeli, “Hayat çok güzel, nefes aldığınız her an çok değerli. Asla motivasyonunuzu kaybetmeyin.” diyerek yayından ayrıldı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni