Milli Serbest Dalışçı Rüstem Derin’den Üst Üste 2 Şampiyonluk

Milli serbest dalışçı Rüstem Derin, mono palet kategorisindeki 88 metrelik Türkiye rekorundan ardından sabit ağırlık paletsiz ip destekli branşta 78 metreye dalarak üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti.

 

Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen 2022 Türkiye serbest dalış şampiyonasında yarışan Türkiye şampiyonu Rüstem Derin mono palet kategorisindeki 88 metrelik Türkiye rekorundan ardından yeni bir şampiyonluk daha kazandı. İstanbul Akvaryum ana sponsorluğunda şampiyonaya katılan milli sporcu, sabit ağırlık paletsiz ip destekli branşla 78 metre dalarak bir Türkiye şampiyonluğu daha elde etti. Bu branşta 91metre ile Türkiye rekorunu elinde bulunduran Rüstem Derin, diğer rekor denemelerini Dünya şampiyonasına sakladığını belirtti. 1 Eylül’de başlayan şampiyonanın ilk günü kırdığı rekor ve kazandığı şampiyonluklarla, ilk 2 günü 2 altınla madalyayla tamamlayan milli sporcu 3. gün çift palet kategorisinde yine şampiyonluk için yarışacak.

 

Milli serbest dalışçı Rüstem Derin’in ana sponsoru olan İstanbul Akvaryum’un genel müdürü Dilek Çapanoğlu yaptığı açıklamada: “Milli sporcumuz Rüstem Derin’i kazandığı Türkiye şampiyonlukları ve kırdığı rekordan dolayı tebrik ediyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleşecek dünya kupası ve dünya şampiyonasında da milli sporcumuzun ülkemize yeni başarılar getireceğine inanıyoruz. İstanbul Akvaryum olarak Türk sporunun gelişmesi adına sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni