Tenis Ekipmanları Nelerdir?

1. Tenis topu

Tenis topu, tenisi ilginç ve benzersiz kılan şeydir. Tenis oynarken, topu ağ üzerinden (iki kort arasındaki çizgi) uzun sürmesi ve yerden yükseğe zıplaması için yeterli güçle vurmak istersiniz. Bunu, topu hızlı bir hızda ileri göndermek için vücudunuzun salınımının momentumunu kullanarak yaparsınız. Vücut momentumunuz, topun salınım hareketi olmadan hareketsiz durup oynamanızdan daha hızlı hareket etmesine yardımcı olur. Başka bir deyişle, vücudunuz tenis topunun arkasındaki gücü sağlar. Tenis çantaları her açıdan ayrıcalıklar sağlayan önemli ekipmanlardır.

2. Raket

Tenis raketi, topa sahada ileri geri vurmak için kullandığınız bir ekipman parçasıdır. Oyunu nasıl oynamak istediğinize bağlı olarak farklı raket türleri ve bunlara bağlı farklı aparatlar vardır. Agresif oynamak istiyorsanız, size daha fazla kontrol sağlayan daha ağır bir raket ve ip kombinasyonuna sahip olabilirsiniz. Öte yandan, yumuşak ve yumuşak oynamayı tercih ederseniz, daha az rüzgar direnci yaratan ve size manevra için daha fazla alan sağlayan daha hafif bir raket ve ip kombinasyonu seçebilirsiniz.

3. Koşu ayakkabıları

Koşu ayakkabıları, iyi tenis oynayabilmek ve topa doğru vurmak için inanılmaz derecede önemlidir. Uygun koşu ayakkabısı olmadan kabarma, yaralanma ve hatta kendinize zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Stabiliteyi sağlamak ve yaralanmayı önlemek için koşu ayakkabılarının ayak tabanlarında iyi bir tutuş olması gerekir. Koşarken şoku emmek için iç taban da kalın ve yastıklı olmalıdır. Düz tabanlı ayakkabılar diz ağrısını azaltmaya ve koşarken size daha fazla denge sağlamaya yardımcı olurken, yüksek topuklu ayakkabılar duruşunuzu iyileştirmeye yardımcı olur.

Ayakkabılar, özellikle tenis ayakkabısı giymeyi planlıyorsanız, bir tenisçinin raketi ve koşu ayakkabısı kadar önemlidir. Alçak topuklu ve düz tabanlı ayakkabılar giyerseniz, topa bastıktan sonra ayakkabınızdan hızlı bir şekilde çıkmayı daha kolay bulacaksınız. Alt ayakkabılar ayrıca daha fazla denge sağlar ve doğrudan ayağınıza inmenize izin vererek topu düzgün bir şekilde bloke etme şansı verir. Tersine, daha yüksek topuk ve daha geniş ayakkabılar size daha fazla hareket özgürlüğü verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni