2. Bornova Kısa Film Günleri “Duvar" ile açıldı

Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO) tarafından düzenlenen “2. Bornova Kısa Film Günleri” Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle başladı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden milli paralimpik tenisçi Büşra Ün’ün mücadelesini anlatan “Duvar” belgeseline destek vermiş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Yönetmenliğini Evrim İnci’nin yaptığı “Duvar” filminin gösterimi ile başlayan Bornova 2. Kısa Film Günleri’nde 23 ülkeden 63 film gösterime girdi.

 

2. Bornova Kısa Film Günleri’nin açılışından konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, her zaman sanata ve sanatçıya destek olma gayreti içinde olduklarını söyleyerek,  “Uzun yıllardır sinema tutkunlarına yapım desteği verip, genç sinemacıları yetiştirdiğimiz Film Ofisimiz aracılığıyla bu yıl, paralimpik tenisçimiz Büşra Ün’ün örnek mücadelesinin anlatıldığı belgesele destek vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bornova Kısa Film Günleri’ni her yıl daha da geliştirerek sürdüreceğiz” dedi. 12 yıldır devam eden kısa film günlerini Bornova Belediyesi olarak iki yıldır uluslararası düzeyde yaptıklarının altını çizen Başkan İduğ, “Özel insanların mücadele gücü ve yerel yönetimlerin onlara katkı koyması çok kıymetli” dedi.

“Duvar” yurtdışında da gösterilecek

Filmin Yönetmeni Evrim İnci, Büşra Ün’ün hikayesinin kendi belgesel tarzına çok uygun olduğunu belirterek, “Bu hikayeyi insanlara en güzel şekilde ulaştırmak için Büşra Ün ile görüştük ve senaryoyu hazırladık. Çekimlerde ise Bornova Belediyesi Film Ofisi’nden büyük destek aldık. Bize her konuda destek veren Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi. İnci, 1.5 yıllık bir emeğin ürünü olan belgeseli uluslararası festivallerde de seyirci karşısına çıkaracaklarını söyledi. Büşra Ün de mücadelesinin anlatıldığı belgesel filmin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Filmin gösterildiği etkinliğe Büşra Ün’ün antrenörü Osman Yıldız ve ailesinin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Bornova Belediyesi’nin yapım desteği verdiği, Türkiye’yi 2016 ve 2020’de yapılan olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın paralimpik tenisçi olan İzmirli Büşra Ün’ün hayatını anlatan ‘Duvar’  belgeseli 2. Bornova Kısa Film Günleri’nin açılış filmi olarak seyircinin karşısına çıktı. Başarılı sporcu Ün’ün yaşadığı sıkıntılar ve hayata karşı mücadelesini anlattığı filmin ilk gösterimi, film gösteriminin ardından sporcu Büşra Ün ve film ekibi katılımcılarla söyleşi gerçekleştirdi.

“Duvar”

Tekerlekli sandalye tenisinde Türkiye’nin ilk kadın tenisçisi olan 28 yaşındaki Büşra Ün’ün hayat hikayesinin anlatıldığı, Evrim İnci’nin yönetmenliğini yaptığı 20 dakikalık kısa film, 12 yıldır Türkiye şampiyonluğunu da kazanan başarılı sporcunun günlük yaşamından spor kariyerine giden yolda hayata karşı duruşu ve yaptığı fedakarlıkları anlatıyor. ‘Modern bir Athena’nın doğuş hikayesi’ olarak lanse edilen belgeselde genç sporcunun anne ve babası Tevfik Fikret Ün, Nazike Ün ile antrenörü Osman Yıldız da yer alıyor.

23 ülkeden 63 film

Sinema ile ilgilenen vatandaşları ve gençleri kısa filmlerin yapımına özendirmek, gösterimini sağlamak ve ülke sinemasına katkıda bulunmak amacıyla yola çıkılan “2. Bornova Kısa Film Günleri” bu yıl Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi ile Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Sanatseverler, 23 ülkeden 63 filmi izleme imkanı elde ederken, çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler de gerçekleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni