Kingston Digital, 2021 Yılında da SSD Kanal Sevkiyatlarına Liderlik Etti

  • Güçlü Planlama ve Müşteri Desteği 26 Pazar Payı Getirdi

  • Sağlam İş Pozisyonu 2022'de Devam Etti

 

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology Company, Inc.'in Flash bellek iştiraki Kingston Digital, Inc., TrendForce'un  Kingston’u 2021 yılında kanaldaki üçüncü parti SSD tedarikçileri arasında ilk sıraya koyduğunu duyurdu. TrendForce'a göre Kingston ürünleri, 2021'de sevk edilen 127 milyon adedin yüzde 26'sını oluşturdu.

 

Pandemi 2021 yılında SSD’lerin üretimiyle ilgili bileşenlerin tedariğini aksatmaya devam etse de küresel dağıtım kanalları aracılığıyla yapılan sevkiyatlarda yıllık 11'lik büyüme görüldü. Üretim talebi artmasına rağmen silikon katman tedariğinin sipariş teslim süresini karşılayamayacak kadar sınırlı olması sevkiyat hacmini etkiledi. Buna karşılık Kingston, ürün fiyatlarının yükselmesiyle sınırlı tedarik stratejisini benimsedi. 

 

Bu bulgular Kingston'ın bileşen tedariğine yönelik küresel stratejisinin, şirketin küresel salgın ve çip kıtlığı göz önüne alındığında rakiplerinin çok önünde olduğunu gösteriyor. İkinci sıradaki tedarikçi toplam kanal pazarının yalnızca 8'ini oluşturduğundan, sonuçlar Kingston'ın SSD üretiminde açık ara liderliğini güçlendirdi. Kategori olarak üçüncü parti tedarikçiler ve (yarı iletken olmayan) SSD üreticileri, 2021'deki toplam sevkiyatların 58'ini oluşturdu.

 

PCIe 4.0 NVMe ile oyun SSD'lerine yönelik artan talep, modülleri sürekli olarak SATA'dan PCIe'ye geçmeye zorlayan pazar ortamını şekillendirmeye devam ediyor. TrendForce, sistem terfisi taleplerinin büyük olasılıkla marka bilinirliğini artıracağını ve sevkiyatları artırmaya devam edeceğini tahmin ediyor. 2021'de Kingston, portföyüne KC3000 ve Kingston FURY Renegade olmak üzere iki yeni PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD ekledi. Bu yüksek performanslı diskler, hız ve güvenilirlik isteyenlerin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardaki yoğun oyun ve iş yüklerinin üstesinden gelmelerini sağlamak için Kingston kullanıcı SSD'leri ailesine katıldı. TrendForce'a göre fiyat, kapsamlı küresel üretim ve satış hizmetleri sağlama yeteneği, gelecekte PCIe SSD sevkiyatlarını artıran önemli bir faktör olacak.

 

Kingston Technology'nin pazardaki varlığı, büyük ölçüde dünya genelindeki müşteriler ve kanal ortaklarıyla olan güçlü ilişkilerinden kaynaklanıyor. Devam eden kriz dünyayı etkilerken ve işletmeler buna uyum sağlamak için hızla hareket ederken, müşterilerine otuz yıldan uzun süredir başarılı güvenilirlik ve destek hizmetleri sunan Kingston üst düzey satış desteğini sürdürmeye ve “Kingston is With You (Kingston Seninle Birlikte)” çalışma tutumunu somutlaştıran kurum içi ürün uzmanlarına ve mühendislerine erişimi kolaylaştırmaya devam etti. Kingston'ın SSD pazarında 1 numaraya yerleşmesi, DRAM bölümündeki benzer yaklaşımın şirketi art arda 19 yıl boyunca en büyük üçüncü parti bellek modülü tedarikçisi olmaya taşıdığı düşünüldüğünde şaşırtıcı değil.

 

Kingston SSD İş Birimi Müdürü Keith Schimmenti, şunları söyledi: “Kingston 35. yıl dönümünü kutlarken, bu alanda en üst sırada yer almak bizim için bir onurdur. Başından beri Kingston'ın odak noktası ve temel satış gücü, dünya genelindeki müşterilerimiz ve kanal iş ortaklarımız olmuştur. Bu başarılı ilişkiler birlikte SSD iş kolumuzun hızla büyümesine yardımcı oldu. TrendForce'un ortaya koyduğu sonuçlar bu çabaların doğrulanmasına yardımcı oluyor. Bu yüzden bu başarıyı kesinlikle onlarla paylaşıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni