Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması İçin Başvurular Devam Ediyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB yürütücülüğünde düzenlenen Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması başvuruları devam ediyor.  Günümüzde yoğun olarak bilgi teknolojileri alanında kullanılan yapay zekâ çözümlerinin sağlık alanında kullanılmaya başlamasıyla dikkat çeken yarışma büyük ilgi görüyor. Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması sağlık alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü artırmak amacıyla düzenleniyor.  

 

Yapay Zeka ile Sağlık Alanında Geleceğin Çözümleri TEKNOFEST’te…

Yapay zeka çalışmalarının temel amaçlarından biri insanların fiziksel ve psikolojik sağlıklarının korunması, gözetilmesi ve iyileştirilmesidir. Bu nedenle sağlık alanının yapay zeka çözümleri için önleyici, tespit edici, yönetici ve denetleyici gibi pek çok bakış açısı ile ele alınması katma değerli fikir ve çözümlerin gelişmesi için büyük önem taşımaktadır.  

 

TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen yarışmada gençler, “Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Kategorisi”“Medikal Teknolojiler Kategorisi”“Biyoinformatik Alanında Yapay Zekâ Destekli Analiz Metotları Geliştirilmesi Kategorisi” olmak üzere üç farklı kategoride yarışacak. Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören lise öğrencileri ve mezunları, lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ile açık öğretim üniversite öğrencileri ve mezunları başvuru yapabiliyor. 

 

Başvuruların 20 Kasım tarihinde sona erdiği yarışmada Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Kategorisi Lise Seviyesi birincilik ödülü 40 bin TL, ikincilik ödülü 30 bin TL, üçüncülük ödülü ise 20 bin TL. Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Kategorisi Üniversite ve üzeri Seviyesi birincilik ödülü 100 bin TL, ikincilik ödülü 80 bin TL, üçüncülük ödülü 60 bin TL olarak belirlendi. Medikal Teknolojiler Kategorisi Üniversite ve üzeri Seviyesi ödülleri; birincilik 60 bin TL, ikincilik 50 bin TL, üçüncülük ise 30 bin TL. Biyoinformatik Analiz Geliştirme Kategorisi Üniversite ve üzeri Seviyesi ödülleri ise birincilik 60 bin TL, ikincilik 50 bin TL, üçüncülük ise 30 bin TL olarak açıklandı. 

 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında TEKNOFEST Coşkusu Üçe Katlanıyor

Cumhuriyetimizin 100. yılında İzmir, Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST coşkusunu üçe katlıyor. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları 2023’te 41 ana yarışma 102 alt kategoride düzenleniyor. Festival coşkusunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan, ayakları yere basmayan tek festival TEKNOFEST’te yarışmalara katılmak için başvurular www.teknofest.org web sitesi üzerinden yapılacak. 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteğinin verileceği TEKNOFEST 2023 teknoloji yarışmaları için son başvuru tarihi 20 Kasım 2022.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni