Samsung Internet 19.0 Beta sürümü yayınlandı

Samsung Internet 19.0’un beta sürümü, şimdi Google Play Store ve Samsung Galaxy Store üzerinden indirilebiliyor. 

 

Samsung Electronics, kullanıcıları korsan iz sürücülerden gelen çevrimiçi tehditlere karşı koruyacak ve gezinme deneyimini her zamankinden daha kolay hale getirecek olan Samsung Internet 19.0 betayı yayınladı. Beta sürüm, Google Play Store ve Samsung Galaxy Store üzerinde indirilebiliyor. 

 

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Mobil Deneyim Bölümü S/W Platformu Başkanı Janghyun Yoon, şunları söyledi: “Siber korsanlar, tespit edilmeme ve kişisel bilgileri fark edilmeden veya kullanıcıların rızası dışında toplama konusunda giderek daha sofistike yöntemler geliştiriyor. Biz de en güvenli ve kusursuz gezinme deneyimini kullanıcılarımıza sağlamak istiyoruz. Kullanıcıların gönül rahatlığıyla gezinti yapmasını sağlamak adına, onlara kendi gizlilikleri üzerinde daha fazla denetim sunacak akıllı takip önleme özelliğini daha da iyileştirdik.” 

 

Akıllı takip önleme ve gelişmiş kimlik avı tespitiyle, iyileştirilmiş bir gizli gezinti deneyimi 

Samsung Internet 18.0, akıllı izleme önleme işlevinde yaptığı iyileştirmelerle, siber korsanların izleme önleme mekanizmasını aşmak üzere teknikler geliştirmesinin engellenmesini sağladı. Bu akıllı izleme önleme özelliği, korsanların kullanıcı verilerini toplamak için Kurallı Ad (CNAME) gizleme veya gecikmeli geri dönme gibi gelişmiş yeniden yönlendirme tekniklerini kullanmasını engelledi. Samsung Internet'in bu en son sürümü, yapay zeka destekli işlevi bir adım daha ileriye götürdü. 

 

Gelişmiş akıllı anti-izleme özelliği, sınıflandırılmış izleyicilere hareket sağlayan etki alanlarının tespit edilerek anında koruma altına alınmasını amaçlıyor.  İyileştirilmiş benzer kimlik avı algılama özelliği ise kullanıcıların güvenilir bir web sitesine gitmek isterken farkında olmayıp benzer URL kullanan dolandırıcılık amaçlı bir siteye gittikleri zaman uyarmak ve kişisel bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin eline geçmesini önlemek  için tasarlandı. 

 

Önemli gizlilik ayarlarını tek dokunuşla kolayca denetleyin 

Samsung Internet 19.0 beta, yeni Gizlilik Bilgisi özelliğiyle kullanıcıların korsan izlemeye karşı koruma özelliğini kolayca denetlemelerine yardımcı oluyor. Kullanıcılar, adres çubuğundaki Kilit Simgesine dokunarak, web sitesiyle bağlantılarının ne kadar güvenli olduğunu doğrulayabiliyor, kaç korsan iz sürücünün engellendiğini görebiliyor, çerezleri kontrol edebiliyor ve silebiliyor. Bunların yanında konum, kamera ve mikrofon izinlerini anında açabiliyor ya da kapatabiliyor. Kullanıcılar ayrıca bir önceki hafta boyunca günlük olarak engellenen reklam sayısını gösteren bir grafikle gizlilik ayarlarının iyi çalışıp çalışmadığını görüntüleyebiliyor.

 

Gizli modda dahi hızlı ve basit gezinme için yapılan iyileştirmeler 

18.0 sürümünde Samsung Internet üzerinde gezinme, web sayfası görüntülerinden metin çıkarma özelliğinin ve ilk olarak Galaxy Z Fold serisinde Alt Araç Çubuğu'nun kullanıldığı daha basit bir yapıya kavuşturulmuştu. Son olarak, Samsung Internet 19.0 beta da web'de gezinmeyi daha sezgisel hale getirmeye devam ediyor. Eklentiler menüsü, kullanıcılar için tarama deneyimlerini kişiselleştirmenin ve geliştirmenin harika bir yolunu sunuyor. Samsung Internet 19.0 beta sürümü ile birlikte, bu eklentiler artık gizli modda çalışıyor. Bu sayede kullanıcıların gizlilik ve özelleştirilmiş deneyimler arasında seçim yapmasına gerek kalmıyor. Bu özellikler, Eklentiler menüsü üzerinden kolaylıkla açılıp kapatılabiliyor.  

 

Samsung Internet kullanıcıları, Samsung Internet’in Chrome Uzantısı sayesinde kişisel bilgisayarları üzerindeki Chrome tarayıcı ve Samsung Internet mobil tarayıcılar arasında yer imlerinin senkronize edilebilmesiyle birlikte artık daha bağlantılı bir gezinti deneyiminin keyfini çıkarabiliyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarında kayıtlı yer imleri üzerinden kişisel bilgisayarlarındaki sık kullandıkları web sitelerine ve bilgisayarlarından da akıllı telefonlarındaki sık kullanılan web sitelerine kolaylıkla erişebiliyor. Beta sürümünün test süresinin ardından Samsung Internet 19.0'ın 2022'nin son çeyreğinde resmi olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni