HRÜ Veteriner Fakültesi’nde, Kariyer Söyleşisi ve Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi öncülüğünde Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası ve Veteriner Klinik Araştırmalar Kulübü ile birlikte gerçekleştirilen “Ülkemizde Veteriner Hekimlik Eğitiminin 180. Yılı” programında At hekimliğine ilişkin kariyer söyleşisi ve beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

 

Eyyübiye Kampüsü Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ömer Korkmaz ile Doç. Dr. İsmail Demircioğlu, Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası yönetimi, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek ve Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sait Güneş birer konuşma gerçekleştirdi.

 

Türkiye’deki veteriner hekimlik eğitim ve öğretiminin 180. yılının kutlu olmasını dilediğini belirterek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek; “Bu süreçte ezelden beri Mehmet Akif vardı günümüzde Aykut Özdarendeli var bunların hepsi bizim meslektaşlarımız ve bizim göğsümüzü kabartan en önemli isimlerdir. Bugün burada konuşmalarını yapacak 4 veteriner hekimden üçü bu fakülteden mezun olan arkadaşlarımızdır. Veteriner Fakültemiz, 27 yıldır eğitim ve öğretim vermektedir. Fakültemizde mezun olan arkadaşlarımız gerek akademik gerek sahada gerek kamuda mesleklerini en iyi şekilde icra ediyorlar. Bu anlamlı programda emeği geçen tüm hocalarıma çok teşekkür ediyor ve siz değerli öğrencimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Tarihin en eski mesleklerinden olan veterinerliğin bilimsel olarak Fransa'da 1762 yılında Türkiye'de ise 1842 yılında başladığını söyleyen Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sait Güneş; “Veteriner Fakültesi Türkiye'de mühendislik ve tıptan sonra kurulan 3. fakültedir. Veteriner Hekimleri insan ve toplum çalışmaları 1842 yılından bugüne kadar sürmektedir. Veteriner hekimlerimiz ülkemizde en ücra köşelerinde bile köy ve mezra demeden hayvan sağlığı ve halk sağlığı için görevleri başındadır. Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası olarak bu tür etkinliklerin içerisinde bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz ve hep destekleyeceğiz. Bizleri burada davet eden Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Veteriner Fakültesi Kurumsal İletişim Temsilcisi Doç. Dr. Birten Emre’nin yaptığı programda, Şanlıurfa’da At hekimliğine yönelik farklı alanlarda çalışan hekimler; Harran Üniversitesi Suruç Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. M. Eşref Taşkın, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Atçılık Daire Başkanlığı’ndan Veteriner Hekim Nadiye Şıhanlıoğlu, TJK Şanlıurfa Hipodrom Müdürlüğü Yarış Atları Hastanesi Başhekimi Oğuz Özelcanat ve Serbest Veteriner Hekim M. Mustafa Güllü birer konuşma gerçekleştirdiler.

 

Program konukları, Veteriner Hekimlik mesleğinin at hekimliği alanındaki faaliyetlerini, zorluklarını ve başarıya ulaşmada yaşadıkları aşamaları paylaşarak öğrencilerin kariyer planlamalarında hedef belirlemelerinin önemini vurguladılar. Konuklar elde ettikleri başarılardan bahsederek Veteriner Hekimi aday öğrencilere birçok konu hakkında tecrübelerini aktardılar. Program kapsamında katılımcı öğrenciler, konuklara Veteriner Hekimlikte kariyer planlama süreçleri ile ilgili sorular sordular. Program, panelistlere katılımları ve katkıları adına plaket takdimi ile devam etti.

 

Plaket takdiminin ardından Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Törenine geçildi.

 

İlk önlüğü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek, YKS puanlarına göre fakülteye ilk sırada yerleşen 1. sınıf öğrencisi Ali Taş’a, Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Onbüyük ikinci olarak yerleşen İsmail Tosun’a, Doç. Dr. İsmail Demircioğlu da üçüncü olarak yerleşen Gül Efnan Aksan’a önlüğünü giydirerek pratikte hekimliğin sembolü olan steteskopları hediye ettiler.

 

Daha sonra 2022-2023 Akademik Yılı birinci sınıf öğrencilerine, intörn abi ve ablaları tarafından Veteriner Hekim Marşı eşliğinde önlükleri giydirildi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek ve konuklar, Veteriner hekimliği mesleğine ilk adımı atarak önlüklerini giyen öğrencilere yakın ilgi göstererek mesleklerinin incelikleri ile ilgili tavsiyelerde bulundular.

 

Öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
ikinci el rolex saat alan yerler yangın merdiveni ucuz yangın kapısı uluslararası evden eve nakliyat asfalt plenti Ankara Haber