KRAFTON 2023'ün üçüncü çeyreğinde 347,1 MİLYON ABD Doları Satış Elde Ettiğini Duyurdu

Satış ve Faaliyet Karı, KRAFTON’un üçüncü çeyrekte Güney Kore’de listelenen oyun şirketleri arasında en yüksek İşletme Kar Marjını elde etmesiyle %42’ye yükseldi.

KRAFTON Inc. (CEO CH Kim), 7 Kasım’da 2023 3. Çeyrek ön kazançlarını açıkladı.

KRAFTON, Kore Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (K-IFRS) uygun olarak 3Ç23 satışlarını 450,3 milyar KRW (347,1 milyon ABD Doları), Faaliyet Kârını (OP) 189,3 milyar KRW (145,9 milyon ABD Doları) ve Net Kârını da 211,6 milyar KRW (163,1 milyon ABD Doları) olarak kaydetti. Satışlar ve OP sırasıyla bir önceki çeyreğe göre (QoQ) sırasıyla %16 ve %44 arttı; bu da sırasıyla bir önceki yılın aynı dönemine (YoY) kıyasla %4 ve %31 oranında bir artış anlamına gelmekte. KRAFTON, 3Ç23 kümülatif satışlarını 1.376 milyar KRW (1,06 milyar ABD Doları) ve Faaliyet Karını da 603,8 milyar KRW (465,4 milyon ABD Doları) olarak açıkladı ve Kore’de listelenen oyun şirketleri arasında en yüksek Faaliyet Kar Marjını elde etti.

Satış ve OP’deki bu başarı, büyük ölçüde PUBG: BATTLEGROUNDS IP’sinin tüm platformlarda elde ettiği istikrarlı gelire bağlanmakta. PUBG: BATTLEGROUNDS, PC/Konsol’da klasik haritaları Miramar ve Erangel’i güncelledi ve yeni silah Dragunov’u tanıttı; bunların tümü, 2023’ün üçüncü çeyreğinde kullanıcılara yeni oyun deneyimleri sundu. Ağustos ayından bu yana kullanıcılarla doğrudan iletişim kuran ve PUBG: BATTLEGROUNDS Direktör Canlı Yayınları aracılığıyla aktif olarak geri bildirim toplayan şirket, PC/Konsolda 133,3 milyar KRW (102,7 milyon ABD Doları) tutarında satış elde etti.

Mobile gelince, satışlar PUBG MOBILE’ın Dragon Ball Super iş birliği ve BATTLEGROUNDS MOBILE INDIA (BGMI) hizmetlerinin yeniden başlaması sayesinde bir önceki döneme göre %26 ve önceki yılın aynı dönemine göre %9 artış göstererek 309,1 milyar KRW (237,2 milyon ABD Doları) ulaştı. Hindistan’da büyük ölçekli espor yarışmalarına ev sahipliği yapmak ve yerelleştirilmiş içerik sağlamak, satışların ve trafiğin önceki seviyelere dönmesine yardımcı olurken, BGMI, istikrarlı yeni kullanıcı akışıyla Hindistan pazarındaki en popüler oyun olarak konumunu daha da sağlamlaştırdı.

KRAFTON, 2023’ün başından bu yana “Yaratıcılığı Arttır” (Scale-Up the Creative) stratejisi ile hem oyun yayıncısı olarak kapasitesini geliştirip yeni fikri mülkiyet edinimine odaklanıyor hem de şirket olarak kendini daha da ileriye taşımak için sağlam bir zemin de hazırlıyor. KRAFTON, bu yılın üçüncü çeyreğine kadar toplam 13 küresel stüdyoya sermaye yatırımı yaptı ve yayın haklarını güvence altına aldı. Böylelikle KRAFTON’un halka açılmasından bu yana yatırım yaptığı global stüdyo sayısı 21’e yükseldi.

KRAFTON’un kendi geliştirdiği yeni oyunlar da 2024’ten itibaren oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında Bluehole Studio tarafından bağımsız olarak geliştirilen RPG, ‘Dark and Darker Mobile‘ ve gerçekçi grafiklere sahip yaşam simülasyon oyunu ‘inZOI‘ yer almakta. Ayrıca şirket, şu anda PUBG STUDIOS tarafından geliştirilmekte olan ve 2024’ün ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan, shooter oyunu ‘Project Black Budget‘ da dahil olmak üzere sıradaki bir dizi oyunla da kazançlarını artırmaya hazırlanıyor.

KRAFTON CFO’su Dongkeun Bae konuyla ilgili düşüncelerini, “KRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS IP’sinin devam eden potansiyeline dayanarak istikrarlı bir şekilde büyüyor,” sözleriyle ifade etti ve ekledi, “KRAFTON, ileriye dönük olarak ise, kendi oyunlarını geliştirmek, ikinci parti yayıncılığı ile üretim hattını agresif bir şekilde genişletmek ve her yıl yeni, büyük ve merakla beklenen oyunları piyasaya sürmekle tanınan bir şirket olmayı hedefliyor.”

  

  

 

Kazanç

(3Q23)

Kazanç

(2Q23)

% chg (QoQ)

Kazanç

(3Q22)

% Değişim (Yıllık Bazda)

Satışlar

4,503

3,871

16.3%

4,337

3.8%

İşletme Karı

1,893

1,315

44%

1,446

30.9%

▲Tablo: KRAFTON’un konsolide bazda 3Ç23 (ön) kazançları. (para birimi: KRW100M)

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı