“Ardıç'ın Gizemi" Sergisi Yenişehir'de Açıldı

Sanatçı Fikret Doğan’ınağaç köklerine yeniden hayat veren sanatsal çalışmalarından oluşan “Ardıç’ın Gizemi” sergisi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in katılımıyla açıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Mersin Yenişehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Fikret Doğan’ın doğa ve sanatı harmanlayan “Ardıç’ın Gizemi” sergisi 12 Ekim tarihine kadar Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlere açık olacak. 35 eserden oluşan serginin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’i sanatın önemli bir kenti haline getirdiklerini ve çok değerli sanatçıları Mersinlilerle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde de 2 Arnica Artland Sanat Çalıştayı Sergisi’ne ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Başkan Özyiğit, vatandaşları sergileri gezmeye davet etti.

Sergiyle çevre duyarlılığına dikkat çekmek istediklerini ifade eden Fikret Doğan ise “Heyelan, yağmur, deniz dalgaları ve rüzgarlakıyaya vuran,genellikle ardıç ve sakız ağacı köklerinden oluşan malzemeleri yontarak, eserleri ortaya çıkardık. Buradaki amacımız çevre duyarlılığına dikkat çekmek, geri dönüşüm bilincinin gelişmesinde katkıda bulunmak. Ve bu anlamda da olumlu sinyaller ve dönüşümler alıyoruz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı