Çeşme Büyük Zaferi Coşkuyla Kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaşın katılımı ile Fener Alayı’nın gerçekleştirildiği gecede zafer coşkusu Yaşar konseri ile doruğa çıktı. Başkan Oran, “Bizlere asırlar boyu kılavuzluk edecek Kemalist devrimlerin meşalesini bir an olsun elimizden bırakmayacağız” dedi.

26 Temmuz 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 101.yılında Çeşme’de büyük bir coşku vardı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na konulan çelenk sunma törenleriyle başlayan kutlamalar Fener Alayı ile zirveye çıktı. Çeşmeliler gerçekleştirilen Fener Alayı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlarken, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularını andı. Fener Alayı’nda zafer şarkıları hep bir ağızdan söylenirken, bazı vatandaşlar büyük coşkuya evlerinin balkonlarından ortak oldu. Ellerinde bayraklarla Mehmetçik Parkı önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar Zafer Yürüyüşü gerçekleştiren binlerce vatandaş, 101 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesinin hiçbir zaman sönmeyeceğini yedi düvele haykırdı.

 

Zafer coşkusu Yaşar konseri ile doruğa ulaştı

Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Yaşar Zafer Bayramı’nda en sevilen şarkılarını Çeşmeliler için seslendirdi. Ünlü sanatçı hem müziğin eşsiz gücünü hem de ulusal bayramın coşkusunu bir araya getirdi. Konser sonunda ise Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran ile birlikte ellerinde Türk Bayraklarıyla İzmir Marşı’nı söyledi.

 

“Kemalist devrimlerin meşalesini bırakmayacağız”

“101 yıl önce Aziz şehitlerimizin vatan uğruna verdiği o büyük mücadeleyi asla unutmayacağız” diyen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Ulu önderimizin emperyalizme diz çöktüren azmini, inancını dünyayı kendisine hayran bırakan kurmay aklını asla unutmayacağız. Bizlere asırlar boyu kılavuzluk edecek Kemalist devrimlerin meşalesini bir an olsun elimizden bırakmayacağız” diye konuştu.

 

“Zafer benimdir!”

Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz bağımsızlık şarkıları söylemeye, bilimle, sanatla, alın  teriyle, üreterek, bölüşerek, kadınlarımızla kol kola, gençlerimizle yan yana Mustafa Kemal’in ışığında inatla yılmadan, yorulmadan karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz. Çünkü; O’nun izinde yürüdüğümüz her yolun sonu zafer. Ulu önderimiz “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir” demiş. Şimdi hep birlikte en güçlü şekilde haykıralım; “Zafer Benimdir!”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı